Eftersnack: Mörrum-Krif 1-2

Mörrum Hockey kämpar bra och är mycket nära att kvittera mot Krif Hockey i slutskedet. Till slut är det ändå gästerna, med förre Goismålvakten Emil Cederlund mellan stolparna, som vinner derbyt med 1-2.

Casper Åkesson ger Krif ledningen i första perioden, men Mörrum och Linus Björk utjämnar relativt snabbt. Tyvärr för hemmalagets del kommer 1-2 bara 30 sekunder senare när Theo Lewén får in pucken bakom Nybrolånet Robin Johansson.

Några fler mål blir det sedan inte i matchen.

”Vi kommer ut bra i första perioden, men får inte den utdelningen vi hade hoppats på. I andra jobbar vi och sliter, vi börjar bli det Mörrum som vi vill vara. I sista perioden fortsätter vi att trumma på och gör det vi tror på, men vi får inte in pucken”, säger hemmatränaren Richard Melkersson.

Krif kom till derbyt med fyra raka förluster.

”Det var skönt med en vinst att ta med sig till uppehållet, nu får vi lite energi till träningarna”, säger Krifs assisterande tränare Marcus Jörgensen.

Richard Melkersson:

”Spelet blir bättre och bättre för varje match. Vi är inne i en process och den planen fortgår. Vi ska vara som bäst efter jul”.

Tommy Fors var Kvällens Goisare och hälsade publiken välkommen till Jössarinken.

Derbyt var också en så kallad Enkronasmatch, vilket innebär viktiga inkomster för Mörrum Hockey. Klubben vill passa på att tacka alla de företag och privatpersoner som ställt upp i Höstkronan!

Highlights Mörrum – Krif 3 november (hockeyettan.se)

Mörrum Hockey-Krif Hockey 1-2 (1-2, 0-0, 0-0)
Mörrum: Linus Björk. Krif: Casper Åkesson, Theo Lewén. Publik: 749.

Presskonferens, Mörrum-Krif: