Sen vändning gav Bois nionde segern

Bois låg länge under mot ett formstarkt Forshaga (med fyra raka segrar i ryggen) med 1-+, men tack vare en sen vändning så kunde slutsiffrorna skrivas till 1-4 (1-0,0-0,0-4). Det var när Bois började spela lite mer desperat som man till slut kunde spräcka en storspelande Andreas Bossons nolla.

Att vinna mot Forshaga på bortaplan är inte ens i normala fall den enklaste uppgiften du kan ge dig på. Det är rätt ofta Mariestad har fått vända hem tomhänta mot ett hemmastarkt Värmlandslag. Nu var det dessutom ett Forshaga med ordentlig vind i seglen, då man tagit flera riktiga skalper på slutet, och hade ordentligt häng på allettanplatsen.

Första perioden: Bra start men sedan jämnt

Mariestad började ändå piggast och tog tag i matchen och hade en riktigt bra chans tidigt när Joel Thulin höll sig framme och slog på en retur två gånger om, men Bosson var tät och i fjärdekedjans första byte så fick Herman Lundin ett fritt skottläge från nära håll, men utan lycka. Men Forshaga började äta sig in i perioden mer och mer och det blev en tämligen chansfattig period med mest ställningskrig. Men så får Forshaga i slutet av perioden chans att spela powerplay, och de låter pucken gå runt bra innan exBoisaren Tobias Björklund lägger en handledare mot mål som visserligen Boismålvakten Tobias Sandberg räddar, men returen är Forshagaspelaren Jonathan Ström hetast på och kan slå in till 1-0 för hemmalaget.

Andra perioden: Chansfattigt

Den andra perioden var även den en tämligen tillknäppt historia med hafsigt spel och få långa anfallssekvenser, så det var inte mycket att skriva om. Men Bois har i alla fall periodens klart farligaste målchans när Joel Thulin kommer i en två mot etta med Vincent Reimer. Thulin håller i och passfintar över så Bosson lämnar förstastolpen, men lyckas ändå på något vis ändå mirakelrädda när Thulin istället skjuter. Bois reder också ut ett boxplay men får även tillfälle att spela powerplay vid två tillfällen, men spelet var alldeles för långsamt och omständligt utan att hota med skott.

Tredje perioden: Desperation och islossning

Bois inleder den tredje perioden med att spela ett utmärkt boxplay, faktum är att Bois istället skapar två kalaslägen, men Bosson räddar. Powerplayet som kom några minuter senare förtjänade dock inte samma lovord, återigen alldeles för svårt spel. Bois börjar dock mitt i perioden spela lite mer desperat, Man lägger mer puckar mot mål, och ser också till att vara på plats när skotten kommer. Och det är exakt så man till slut hittar en kvittering. Andreas Thelander skjuter från blå, och framför mål står Simon Eriksson och kan styra in sitt första mål sedan återkomsten till Bois. Då återstod drygt sex minuter av matchen. Thelander var dock inte nöjd med assisten, för när han i sitt nästa byte får pucken i anfallszonen så skottfintar han förbi en Forshagaspelare innan han lägger in den i första krysset med ett handledsskott. Och det skulle komma att bli backarnas match. För Manne Håkansson ville inte vara sämre, utan bara en dryg minut efter 2-1-målet så hittade han istället det bortre krysset med sitt handledsskott. Och när Forshaga sedan tar ut målvakten så kan Simon Svensson lägga en puck 60 meter in i den tomma kassen, Då spelade det mindre roll att Oscar Tellström blivit bestulen på sitt 1-4-mål i tom kasse strax innan.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis gör Mariestad gör en riktigt stark vändning, där ett enklare spel med mer puckar mot mål och trafik på kassen visade sig vara melodin. Plus till Andreas Thelander som var bra hela matchen, och Tobias Sandberg hade inte mycket att göra men gjorde det han skulle på ett bra sätt. Nu väntar ett speluppehåll, nästa match spelas inte för Bois del förrän den 17/11, då Dalen kommer på besök i Mariehus arena. Blir det en tionde seger på elva försök då?