ESK övertar jumboplatsen efter ny förlust

Det är målen som räknas. Ett stort spelövertag under större delen av matchen hjälpte föga för Enköping när man förlorade jumbofinalen mot Segeltorp med 1-2. I en tabell som inte ljuger är ESK nu jumbo med fem omgångar kvar.

Se höjdpunkterna från matchen >>

I framförallt de två första perioderna var Enköping det spelförande laget och tryckte på långa stunder i Segeltorps försvarszon.

Men det blev inget mål. Bortalagets målvakt Mike Sjöberg kunde med en kombination av skicklighet och tur freda sitt mål och gav inte hemmalaget något målmässigt försprång.

När målen väl kom i den tredje perioden så var det Segeltorp som producerade. Ledningsmålet efter 7.18 i en situation där där domarna efter en kortare konferens godkände målet trots hemmalagets protester att en Segeltorpsspelare hindrade målvakten Martin Örtengren..

Desto klarar var gästerna 2-0-mål. Oliver Dahlin skrinnar sig helt fri med Örtengren och kan efter en snygg dragning raka in pucken i öppet mål.

Strax efter powerbrake kunde ESK äntligen spräcka nollan när Axel Knudsen påpassligt är framme och slår in en retur.

På de kommande dryga åtta minuterna man hade påsig att kvittera skapar man några halvchanser men också en utvisning för sex man på banan, vilket såklart inte håller när man ska jaga ikapp.

Något mer mål faller inte i matchen och ESK förlorar därmed jumbofinalen inför blott 145 åskådare, sämsta siffran för säsongen.

Med resultatet övertog man också jumboplatsen i tabellen.

ESK – Segeltorps IF 1-2 (0-0, 0-0, 1-2)

Skott: 33-20  (14-6, 9-5, 10-9)

ESK:s målskytt: Axel Knudsen

Publik: 145 personer

Blomsterlandets pris till matchens lirare: Mattias Eklund, ESK, och Mike Sjöberg, Segeltorp