Förlust i Piteå

I bortamatchen mot Piteå får Kiruna en kalasstart. Simon Thyni vinner en tekning i anfallszon som Hugo Alatalo förlänger vidare till Markus Magnusson som passar vidare till Eddie Ahlmark. Eddie laddar på med ett direktskott som Piteås målvakt inte har en chans på. Tid för målet 1.41. Efter det så fortsätter Kiruna vara det spelförande laget men Piteå har också sina delar av perioden då de skapar tryck och chanser. I slutet av perioden så får Piteå en utvisning. Trots bra spel och några avslut av KIF reder Piteå ut det.

I andra perioden får vi se en annan typ av spel. Mindre kontrollerat och högre fart, spelet vänder fram och tillbaka samt fler målchanser. Piteå är det bättre laget i perioden men Kiruna sticker upp då och då. I slutet av en Kirunautvisning vänder Piteå spelet blixtsnabbt och kvitteringen är ett faktum, tid 8.50. 16.13 tar Piteå ledningen med 2-1 efter ytterligare en snabb spelvändning. I slutet av perioden skapar KIF tryck i anfallszon, har bl a ett friläge, men puckuslingen vill inte in.

Tredje perioden har samma tendens som andra. Hög fart men ingen större passningskvalitet för något av lagen. Ett efterlängtat powerbreak kommer efter 11.40 och efter det sker något för Kirunalaget. Vi lyckas sätta lite tryck och ger oss själva möjligheten att kvittera. Med 2.22 kvar så tar KIF timeout och tar ut målvakten för att spela 6-5. Vi skapar oreda och får till några direktskott men Piteås målvakt tar allt. Med 42 sekunder kvar så gör Piteå 3-1 i tomt mål.

Inga poäng hem i bussen denna gång, bara bryta ihop och komma igen.

***

Henrik Sahlin om matchen

Henrik, hur skulle du sammanfatta matchen?

– Första 20 är bra. Vi får en bra start med mål direkt och får energi av det. Nyckeln är att vi vårdar pucken bra och spelar som vi kommit överens om. Vi lyckas spela bort Piteås hårda press och kommer i samlade anfall.

Andra perioden är inte bra. Vi spelar inte enligt plan utan vi väljer att spela på Piteås premisser. Full fart framåt och vi försöker hela tiden att slå den långa avgörande passningen. Det gör att spelet böljar och målchanserna haglar fram och tillbaka. Får Piteå spela efter deras styrkor är de bäst i serien.

Jag tycker att vi gör ett ärligt försök i andra halvan av sista perioden. Äntligen hittar vi tillbaka i ett mer kontrollerat spel och lyckas ge oss själva chansen.

Ska vi vinna sådana här matcher behöver vi bli bättre att följa var gameplan, avslutar Sahlin.