LÄR KÄNNA FILIP LENNSTRÖM!

1.Filip fantastiskt roligt att ha dig här i Kristianstad IK vad var det som gjorde att du kom hit för att spela div 1 hockey?

– Tack! Det känns fantastiskt roligt att få möjligheten att spela för Kristianstad IK. Det var många olika faktorer som gjorde att jag hamnade här, bland annat närheten till familjen. I slutändan kändes det rätt och som en rolig möjlighet.

2.Hur kommer det sig att det blev hockey för dig från början?

– Lite av en slump faktiskt. Det var så att min barndomskompis hade börjat på det som idag heter Tre kronors hockeyskola i Landskorana. Jag berättade för mina föräldrar att jag också vill börja spela hockey. Sedan dess har jag varit fast kan man säga.

3.Har du provat på några andra sporter innan du fastnade för hockey?

– Jag har provat på massvis med olika sporter. Från första början var det bandy, det var så jag lärde mig att åka skridskor. När vi flyttade ner till Skåne blev det fotboll på sommaren och hockey på vintern. Jag har spelat Innebandy, golf, provat på friidrott och kört en motorcrossträning, men det var inget för mig. I slutändan var hockey roligast. 

4.Vilka är dina styrkor på isen?

– Jag får säga min skridskoåkning och mitt skott.

  1. Du har fått nya lekkamrater på isen hur tycker du att det funkar för er på isen?

Jag och Weigelt spelade ett gäng matcher med varandra förra året i Vita hästen så honom hade jag koll på. Jag tycker vår kedja fungerar mycket bra. Grönhagen är stark och smart med pucken, Jojje är skicklig i alla situationer. Vi har hittat en bra kemi.

6.Vi är nu en bra bit in i serien är spelet som du förväntat dig och vilken typ av hockey kan vi vänta oss efter jul?

– Ja det skulle jag säga. Det är stor skillnad på lagen i tabellen om man jämför med toppen och botten. Efter jul blir det antagligen mycket tuffare och bättre spel då alla lag vi kommer möta är bra.

  1. Vi var ett gäng som såg att du fick kliva av isen uppe i Alvesta och blev oroliga, men som väl var så var du snabbt tillbaka vad var det som hände?

– Jag fick en väldigt ful tackling från en i motståndarlaget. Han träffade mitt knä/ben och på grund av det blev det en väldig rotation i min under- och överkropp. Knät klarade sig men ryggen fick sig en smäll.

 

8.Förra veckans 2 matcher på lika många dagar hur var det?

– Vi är bra tränade i laget så det var inget problem med orken. Det var inget skönspel från vår sida när vi mötte Alvesta i matchen på lördagen, men det blev 6 av 6 möjliga poäng så vi får vara glada för det.

9.Nu väntar två nya matcher på två dagar hur laddar ni för det?

– Bra träningar under veckan, tränat Powerplay och Boxplay. Det är viktigt att vi laddar om bättre mentalt inför matchen på lördagen än vad vi gjorde förra veckan.

 

10.Har du någon uppmaning till Kristianstad publiken inför helgens matcher?

– Hoppas att så många som kan och har möjlighet dyker upp i hallen på lördag. Det är alltid roligt att spela inför mycket folk på läktaren och det är ju trots allt Tyringe vi möter. 

 

Bild & intervju: Lars Svensson