Philip Kemi jubilerar till matchen mot Vännäs HC

Philip Kemi har ett imponerande hockey CV. 400 matcher i Hockeyettan är det inte många som kommer upp i. Klubbarna som Philip har representerat i Hockeyettan är i ordning Team Kiruna, Kiruna IF, Visby/Roma, Kiruna IF, Kiruna AIF och återigen Kiruna IF. Philip är bara 32 år så chansen finns att det blir många till.

 

400 matcher Philip. Hur känns det?

– Det känns häftigt, även om det känns som att man borde ha hunnit med fler med tanke på att debuten gjordes redan 2006.

 

Ja, du debuterade säsongen 2006/2007, 15 år ung i Team Kiruna. Bland annat spelade Dennis Lind som är 17 äldre än dig. Kommer du ihåg debuten?

– Haha jag är väl i samma ålder nu som Dennis var då, kommer ihåg att han kändes väldigt ”gammal” men nu förstår jag att han var i sina bästa år! Debuten var om jag inte kommer ihåg fel Teg borta, man var en aning nervös kan jag lova. Minns att det var en väldig skillnad mot juniorhockey.

 

Finns det någon match du kommer ihåg speciellt?

– Alla matcher mot Asplöven och Piteå dom första säsongerna var speciella, var en härlig stämning och rivalitet med många profiler i lagen.

 

Finns chansen att vi får se dig nå 500 matcher?

– Ja men 500 matcher är väl nästa naturliga milstolpe.

Nej men skämt å sido, hockey är nästan roligare nu än vad det var 2006 och så länge jag platsar samt får ihop livet utanför hockeyn kör jag på.

 

Stort grattis till dom 400 matcherna i ligan. Vi ser fram emot några säsonger till hoppas vi från föreningen.