Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Vallentuna – ”Sista hemmamatchen i den här serien så vi vill avsluta snyggt”

Det är dags för grundseriens sista hemmamatch när våra närmaste grannar Vallentuna Hockey kommer på besök för ett härligt onsdagsderby. För andra gången denna säsong får de möta Brödernas/Väsby efter att man förlorat en match. Senast lagen möttes gav det den effekten att Brödernas/Väsby kom ut laddade till tänderna och då gjorde en ganska rakt igenom stabil insats och vann med siffrorna 5-2.

Förhoppningsvis är laget lika sugna denna gång att få visa upp sig från sin bästa sida och ta revansch på sig själva efter att Hanviken blev laget övermäktiga i söndags. Då gjorde laget en bra arbetsinsats och höll i defensiven tämligen bra men däremot kom aldrig anfallsspelet igång och det framför allt när laget skulle jaga ikapp underläget.

Det har fört med sig att vi under onsdagskvällen kommer att få se lite spräckta formationer hos hemmalaget med lite nya konstellationer och där även färskaste förvärvet Jeremias Lindewall kommer att göra debut. Han kläs i tröjnummer 15 och det blir en hemmapremiär som han gör med endast en träning med laget.

Han är en skicklig anfallsspelare och kommer att bli en injektion till offensiven och förhoppningsvis får han bra draghjälp av flera där jag hoppas att farten kan bli aningen högre än vad den var i söndags.

Christian Hägg har haft en bra formkurva på sistone och vet med sin rutin hur man kan vända en negativ trend. Jag har tagit tempen på just ”Häggen” inför derbyt och hans tankar inför den, vad han tyckte om insatsen i seriefinalen och hur vi kan studsa tillbaka igen kan ni bland annat läsa om enligt nedan.

Hej Christian! Det blev ingen revansch för oss när vi förlorade seriefinalen borta mot Hanviken i söndags. Vad är summering att lämna från insatsen?

-Hej Krister! Nej, det blev inte vad vi hade hoppats på. Tycker att vi kommer ut relativt bra i första men sen i andra och tredje är hanviken bättre än oss.

Ändå tycker jag att det kändes som att vi hade ganska bra kontroll över matchen ända till att de under fyrtiotvå sekunder vände på matchen. Vad gjorde vi där bra som vi sedan tappade om du håller med mig?

-Ja, som du säger är första perioden bra med bra fart och vi vänder spelet snabbt men sen tycker jag vi tappar i intensitet samt kvalitet och de tar över mer och mer.

Nu har vi chans på snabb revansch på oss själv när vi ställs mot Vallentuna på onsdag. Varför kommer den insatsen att se bättre ut tror du?

-Ja, det är bara att ladda om inför imorgon och göra en mycket bättre match. Sista hemmamatchen i den här serien så vi vill avsluta snyggt. Samt visa oss själva vilket bra lag vi kan vara när allt klickar i. Vilket jag tycker har skett för sällan den här hösten även fast vi har vunnit många matcher.

Vi har haft problem med att få fart på vårt anfallsspel mot lagen som är topp fem i vår serie. Vad tror du har gjort att vi inte riktigt kommer till klara lägen i den takt som vi skulle behöva?

-Det finns säkert tusen teorier om varför vi inte kommer till mer mot de bättre lagen. Men någonstans börjar det med att ta fler puckar till mål. Kommer pucken dit så kommer målen trilla in. Så det är jag inte det minsta orolig över faktiskt.

Vårt boxplay har fungerat bättre på sistone men däremot har spelet i PP fungerat sämre. Vad är nyckeln till att även förbättra det tror du?

-Ja, boxen har blivit mycket bättre vilket är kul att se. Vi sätter en högre press och det ger resultat. PP har inte varit bra som du säger men det tror jag de blir ändring på imorgon.

Slutligen Christian, varför tror du att vi studsar tillbaka i spelet mot Vallentuna och på vilket sätt ska du själv försöka gå i bräschen?

-Jag är övertygad om att vi kommer se ett starkt Brödernas/Väsby imorgon som kommer gå ut och ta tag i taktpinnen ifrån start och visa publiken vilket bra hockeylag vi kan vara. Därför kommer vi vinna matchen. Jag ska försöka vara med och bidra med fart och fläkt samt skapa tillräckligt många bra lägen så att pucken går i mål.

// # 93 – Christian Hägg

Vallentuna är alltså motståndet och det blir ett gäng som vi även kommer att stöta på i Allettan eftersom laget gjort en fin höst och redan för ett par matcher sedan kvalificerade sig till den ädlare serien. De spelar ett stabilt grundspel där de tätar bra i mittzonen och sedan har en bra målvakt i August Hedlund som brukar ta det mesta. Rent anfallsmässigt är laget vassa i omställningarna samt besitter även ett vasst PP.

Det kommer att bli en tuff uppgift för Brödernas/Väsby så det gäller att man taggar till och visar hemmapubliken att man är riktigt sugna på att få med sig ett fint resultat från matchen. Spelarmässigt får vi tyvärr klara oss utan duon Henrik Rommel samt Rasmus Sörgardt som båda är skadade samt att Oliver Lexenberg och Victor Olsson fortsatt är sjuka.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren