Mattias Älvero summerar helgens matcher

Kiruna upplevde både toppar och dalar under helgens bortamatcher mot Vännäs och Clemensnäs. Vinst på lördag mot Vännäs med 1-3 följdes upp på söndagen med en 5-4 förlust i sudden mot Clemensnäs.

Vännäs-Kiruna 1-3
21.43. 0-1 Teemu Siironen (Viljami Kupiainen, Philip Kemi)
33.27. 1-1 Tomas Kronqvist (Felix Hälldahl, Axel Blom)
41.56. 1-2 Hampus Hagström (Emil Pettersson, Hugo Alatalo)
51.03. 1-3 Felix Fjällkeborn (Jacob Hansson Geidon)
Skottstatistik 17-32
Utv Vännäs 0, KIF 6 min

Clemensnäs-Kiruna
00.51. 0-1 Philip Kemi (Teemu Siironen, Felix Fjällkeborn)
22.40. 1-1 Elis Hedlund
24.39. 2-1 Robin Johansson (Sebastian Palukka, Kevin Kariander) PP1
27.18. 2-2 Matias Mustonen (Philip Kemi, Viljami Kupiainen) PP1
50.16. 2-3 Markus Magnusson (Hampus Hagström, Matias Mustonen) PP1
57.38. 3-3 Melker Gustavsson (Filip Westermark, Sebastian Palukka)
58.00. 3-4 Felix Fjällkeborn (Viljami Kupiainen, Philip Kemi)
58.51. 4-4 Ludvig Stenvall (Sebastian Palukka, Kevin Kariander)
60.47. 5-4 Liam Nilsson
Skottstatistik 26-35
Utv Clemensnäs 6 min, KIF 6 min

***
Mattias Älvero om helgen

– Vännäs har en tydlig spelidé som bygger på att de gärna backar hem och packar ihop laget framför eget mål och därifrån chippar ut pucken och går på kontringar. De är oerhört tajta och bjuder inte på många pucktapp. På hemmaplan har de slagit Hudik, tagit poäng av Boden, förlorat med uddamålet mot Sundsvall osv. Imponerande!

Vi gör en bra match. Spelet med puck är vårdat och vi skapar många målchanser men har svårt att omsätta det till mål. 1-1 inför sista perioden men då lägger vi en extra växel och avgör. På slutet gör Vännäs en push men vi vinner rättvist.

Matchen mot Clemensnäs är spelmässigt likt som mot Vännäs. Vi är spelförande och skapar de mesta i chansväg men lyckas inte gå ifrån till mer än en ettmålsledning. Jag är ganska säker på att om vi gjort 0-2 i andra perioden så hade vi, ganska komfortabelt, vunnit matchen. Istället så lyckas Clemensnäs komma tillbaka i slutet två gånger när de tagit ut målvakten. Vi blir för mjuka och pucktittande och lyckas inte städa av matchen. Kan bara be om ursäkt till alla KIF-fans! Tyvärr blev utfallet för dåligt denna gång.

Nu har vi sattit oss i ett sämre och prekärt läge men vi kommer inte ge oss. Vi ska se till att vinna de två sista matcherna och behöver allt stöd vi kan få. Hoppas alla kommer till Lombia och stöttar grabbarna till helgen, avslutar Mattias Älvero.