Sandberg om hållna nollan!

Bois tog en skön 4-0-seger på bortaplan mot Borlänge igår, och därmed så fick Tobias Sandberg hålla sin andra nolla för säsongen. Hemsidan ringde upp Tobias för att höra om hans känslor efter segern och för att be honom summer en grundserie som bara har en match kvar.

Seger mot Borlänge hållen nolla för egen del, hur känns det?

– Det är alltid kul att hålla nollan, det är som för utespelare att göra mål, det är alltid extra roligt.

Var det inte en rätt svår match för din del, för du stor overksam långa stunder och sedan dök det upp något från ingenstans?!

– Ja första perioden var vår bästa och där har vi ett stort övertag från minut 1. I andra blev det lite mer att göra, men stundtals stod jag mest och spanade och då kan det vara svårt att komma in i matchen, men fick behagliga skott och kunde göra enkla räddningar. I andra slarvade vi lite, och i sista så gör de en push sista minuterna, men vi reder ut det bra och det är ingen större fara, det kändes stabilt matchen igenom.

Hur skönt var det att ni kan göra en bra match igen efter några sämre insatser?

– Det var skönt, vi har inte varit nöjda med hur det sett ut de senaste veckorna, sedan Skövdematchen egentligen, så vi hade som mål att genomföra en så bra match vi bara kunde och tog ett steg i rätt riktning. Det var många saker som var bättre än det varit det senaste.

Vad för detaljer gör ni bättre?

– Spelet över hela banan. Att få ner puckarna djupt, att spela färdigt i försvarszonen, att överbelasta i rätt lägen och räkna rätt i presspelet, så det var mycket av det vi pratat om att vi måste göra mer rätt som också såg bättre ut.

Hur är din egen form då, du fick göra en vass räddning i första minuten och en i slutet av matchen!

– Ja det var André som försökte styra in den i egen kasse direkt där, han var väl sur för att han inte hade gjort något mål innan kanske, men han fick ju göra ett senare i matchen så nu kanske man slipper att han försöker göra fler självmål, hehe. Jag var inte helnöjd med Skövdematchen och hade en jobbig start mot Sura där jag släpper de två första skotten, men det är ändå starkt komma igen efter den starten. Så jag är relativt nöjd,, jag har ändå hållit en hög och jämn nivå, sedan vill man alltid rädda ännu fler puckar, man är aldrig helt nöjd, men det har känts bra. Sedan har det känts bättre på träningarna med, så det kanske var därför det blev en fullträff nu.

Du har i alla år varit en uttalad förstamålvakt som stått allt i stort sett, men i år har du och Isac Ohlsson delat lika på matcherna. Hur har det varit?

– Det har funkat bra, vi har gjort det bra båda två, båda har vunnit mycket och fått spelat lika mycket. Vi har fått veta när vi ska spela och inte, och då kan man fokusera på dem man ska spela och sedan träna lite hårdare till de andra matcherna, det har passat oss bra.

Innebär det att du är mindre sliten i kroppen?

– Så är det absolut, man får både fysisk och mental avkoppling när man är backup för det sliter alltid att spela match, oavsett antal skott man får. Så det är skönt att man känner sig lite fräschare, det tror jag är bra i längden med, det blir säkert mindre skador och man orkar fokusera bättre med, så det är bra för alla.

Nu är grundserien nästan färdigspelad, på söndag spelas sista matchen mot Mjölby. Summera grundserien!

– Vi har gjort det bra till stora delar. Vi började jäkligt starkt och sedan har vi haft en svacka senaste veckorna sedan vi blev klara, det är vi inte alls nöjda med, vad det beror på vet vi inte. Vi hade en målsättning att komma topp 3 inför serien och det klarar vi med bravur, så det är bra. Men vi har lett serien stora delar så det hade varit roligt att vinna den även om det inte ger något extra. Men överlag har vi gjort en ok första serie.

Hur väl kan ni hävda er i en alletta?

– Jag tror vi kan göra mycket bra där, när spelet funkar så slår vi vilket lag som helst och vi har stora möjligheter att utmana de nya lagen med. Förstafemman är fantastisk och de nya hat kommit in i det bra så vi har fyra bra kedjor. Vi har också till stora delar en bra defensiv, och det kommer bli ännu viktigare i tajta matcher framöver, så vi har många ingredienser på plats ändå.

Till sist: Härnäst väntar Mjölby, ett lag ni körde över borta men som nu har tre raka segrar mot starka lag som Tranås, Lindlöven och Forshaga. Det lär inte bli en lätt match!

– Ja det är samma med Falun, de hade 10 raka utan vinst, sedan kom de igång i det mer och mer, och det är samma med Mjölby, så det kommer bli en tuffare match. De hade någon skada då med, så de har ett vassare lag, men vi hoppas kunna vinna samtidigt som Skövde förlorar mot Lindlöven så vi kan ta hem serien.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd