Seriesegrare efter stabil laginsats

Trots fler manfall från igår kunde Hudik Hockey ta sin andra seger för helgen och kan titulera sig seriesegrare efter en stabil laginsats. 

När dagens match startade så kunde vi konstatera att frånvarolistan i Hudik Hockey hade växt ytterligare. Jämfört med gårdagens trupp mot Kalix så saknades Marcus Linderborg och Carl Westberg. Glädjande var att Henrik Olsén var tillbaka efter att ha klivit av inför tredje perioden igår, vilket ledde till att man kom till spel med tre femmor i dagens match.

Matchen började avvaktande från båda lagen och det märktes att det stod en del på spel, Hudik med en tunn trupp som gick för serieseger och Kiruna (med en poäng tillgodo på Strömsbro) som gick för att ta sista platsen till AllEttan.
Åtta minuter in i första perioden trodde nog alla som tittade på matchen och Marcus Limpar Lantz att han gjort 1-0 till bortalaget men domaren Filip Bohm gjorde wash out och kanske blev då Hudikspelarna alldeles konfunderad av det för Kiruna passade på att göra en riktigt fin spelvändning och vips så var dom i friläge med mannen som plockades upp på Kallax flygplats i fredagskväll efter sitt SHL-äventyr men Isak Johansson kunde göra en stabil räddning.

Limpar Lantz skulle dock hamna i protokollet under första perioden då han efter 09:35 visades ut för tripping. Dags för Hudiks första boxplay för dagen och det städade man av förtjänstfullt.
Med drygt fyra minuter kvar av första perioden så var det Henrik Olséns tur att visas ut för tripping, även detta boxplay klarade Hudik Hockey.
När Olsén var tillbaka på isen så fick han pucken på vänsterkanten och man började ana att det skulle ske en klassisk Olsénrunda men istället fick vi se lite hockeygodis för när han trampat runt kassen hittade han över till Lucas Torstensson på vänsterkanten som med en laserfralla hittade över till Christoffer Jansson på högerkanten men tyvärr inget mål, ett otroligt fint anfall som förtjänade ett bättre öde.


Andra perioden

Hudik Hockey startar andra perioden piggt och 4:35 in fick vi se mål och denna gång var det ingen tvekan om att pucken var inne. Lucas Torstensson skickar in den mot mål och Jesper Wiberg är påpassligt framme på returen och stöter in den.
Efter ledningsmålet fortsätter Hudik Hockey att trycka på rejält, så pass rejält att Kiruna väljer att ta en timeout drygt en minut efter ledningsmålet.
Efter denna timeout så äter sig Kiruna in mer och mer i perioden och skapar några farliga lägen men Isak Johansson fortsätter att spela lugnt och stabilt i målet.
Halvvägs in i perioden så är det dags för Hudik att spela boxplay igen då Hannes Lindström utvisas två minuter för hakning. Precis som tidigare boxplay så reder man också ut detta efter ett fint lagarbete.
Med drygt två minuter kvar av perioden så ryker Hudiksvalls Jesper Wiberg och Kirunas Teemu Siironen ihop vilket resulterar i en varsin två minutare.

Tredje perioden

I början av tredje perioden var det Hudik Hockeys tur att få spela med en man mer efter att Axel Levander åkt på en tripping av Kirunas Hugo Alatalo. Detta var Hudik Hockeys första och enda powerplay för dagen och man inledde det med en fin spelvändning där pucken gick som på ett snöre men det blev varken något mål i det anfallet eller i powerplayet.
Med drygt fem minuter kvar av perioden skulle Kiruna få en chans att kvittera då man fick sitt fjärde powerplay för dagen men även denna gång gick boxen tillsammans med Isak Johansson segrande.
Med 02:20 kvar av perioden väljer Kiruna att plocka ut målvakten för att spela 6 mot 5 och med fem sekunder kvar av tredje perioden så skulle Marcus Limpar Lantz få sitt mål när han sätter 2-0 i tom bur.

En stabil laginsats i 60 minuter och ett imponerade slit av samtliga spelare trots tre spelare hemma och ytterligare två borta från truppen som mötte Kalix igår.
I och med dagens vinst så är Hudik Hockey seriesegrare!
Nu är det matchledigt till efter jul och vi laddar vi om för AllEttan, förhoppningsvis med alla spelare friska och krya.

Tack till er alla som hejat fram oss under grundserien, vi ser framemot ert stöd igen när AllEttan drar igång.
God jul till er alla!

Skribent: André Norman-Enström

Foto: Håkan Johansson