Kiruna klara för Allettan efter rysare!

Hockeysveriges blickar var riktade mot Kiruna och Kalix. I de andra Hockeyettan serierna var Allettanplatserna redan klara men i Norr stod det mellan Strömsbro och vårt Kiruna. I Kalix möttes Kalix-Strömsbro och i härliga Lombia KIF-Hudiksvall. Strömsbro behövde ta två poäng mer än Kiruna för att gå om i tabellen och snuva vårt lag på den sista platsen.

Efter första perioden så var ställningen i Kalix 1-1 och i Kiruna fortfarande mållöst. Oförändrat läge och minst sagt spännande!

I den andra perioden tar Hudiksvall ledningen med 0-1 och Kalix står det 2-2. Om inte KIF kan vända så behöver man hjälp från Kalix.

I sista perioden fortsätter ställningskriget och det blir inte några mål trots bra målchanser för bägge lagen i Kiruna. I Kalix blir det 3-2, 3-3, 4-3 och tillslut 5-3. I Kiruna nås laget att det är klart för Allettan och glädjen sprider sig i båset. KIF tar ut målvakten med 2.19 för att kvittera men med fem sekunder kvar punkterar Hudiksvall matchen till 0-2. Kiruna gör ett bra försök med uttagen målvakt men det vill sig inte denna gång.

Hela Kiruna får skicka ett tack till Kalix!

***

Henrik Sahlin om matchen

Klart för Allettan. Hur känns det?

-Oerhört skönt. Det har varit en anspänning sista veckorna så nu ska det bli skönt att få slappna av några dagar och fokuset på annat.

Vad kan vi ta med oss efter Hudiksvall hemma?

-Att vår gameplan i spel utan puck var lyckad. Vi höll nere Hudiksvall till 19 skott på hela matchen, det är bra. Vi behöver bli bättre i spel med puck. Med noll gjorda mål vinner man inga matcher. Nu kan vi väl föra till protokollet att vi hade rätt många 100% målchanser som borde gett utdelning.