Vem är Nick Sörensen?

I väntan på att Allettan ska dra igång så tog Lars Svensson sig en längre pratstund med vår assisterande tränare Nick Sörensen för att lära känna honom lite mer!

1.Vem är du Nick och hur kom du in på hockey?

– Jadu. Jag är en tvåbarnspappa och sambo till min partner Johanna. Vi båda har en bakgrund och ett intresse till ishockeyn kort och gott. En väldigt familjekär kille som försöker att njuta av det korta livet vi faktiskt har.

2.Hur ser din hockeybakgrund ut, var har du spelat och varit tränare?

– Min hockeybakgrund är att jag själv varit spelare hela mitt liv. Började som liten grabb och tog mig upp hela vägen till NHL och Tre Kronor. Jag har spelat proffshockey i Skellefteå AIK, Linköpings HC, Rögle BK, Anaheim Ducks och San Diego Gulls. Jag fick tyvärr sluta spela tidigt p.g.a. hjärnskakningar. Tränare har jag bara varit i Jonstorp i Div. 2 och nu här i Kristianstad IK.

3.Har några minnen av KIK / Kristianstad ishall sedan tidigare?

– Min absolut första säsong som liten grabb spelade jag i Diö hockey och vi mötte Kristianstad. Här snackar vi om U9 så det var ett tag sedan. Mycket har hänt men en otroligt fin klubb att få vara en del av.

  1. Vad har du mer med dig i ryggsäcken som gjort att du är här denna säsong?
– Inte så mycket mer än att jag har jobbat en del som skills-coach åt spelare som spelar i allt ifrån NHL till smågrabbar. Har en relation sedan tidigare med våran sportchef Christoffer Malm så när han hoppade på här kändes det rätt efter lite samtal med honom och Piva.

  1. Vilken är din roll i laget?

– Jag är assisterande tränare. Jag har hand om powerplay, spelet med puck och forwards.

  1. Höstsäsongen är tillända, summera den ur din synvinkel.

– Mycket bra med tanke på förutsättningarna vi hade inför säsongen. Spelarna har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans med alla runt omkring som hjälper oss att ha bra förutsättningar.

  1. Nu väntar ett kort juluppehåll blir det hårdare träning nu?

– Svar JA! Vi kommer att träna på rejält med fysen och isen under den här perioden för att vara så redo som möjligt för det som komma skall.

  1. Allettan väntar direkt efter jul med tuffare motstånd är detta vad ni laddat för i höst?

– Ja, det var i alla fall våran förhoppning och nu när det har slagit in så känner vi oss väldigt glada och taggade på att få dra igång.

9.Vad kan Kristianstad publiken förvänta sig framöver?

– De kan fortsatt förvänta sig ett lag som ger allt varje match. Vi vill vara ett lag som spelar med väldigt hög fart och intensitet. Helst vill vi driva matcherna och styra matchbilden vad gäller puckinnehav. Gärna kreativt och att vi är frejdiga framåt med puck.

  1. Kommer du att kolla på Kalle Anka på julafton?

– Ja, det är klart att jag kommer att göra det. Jag har 2 barn, Lotta 5 år & Henry 3 år som är lite nya till det här med Kalle Anka. Men min sambo Johanna är en riktig julfantast så det kommer garanterat vara Kalle Anka på tv:n och en fantastisk jul med familjen. Skönt att få fira med dom som betyder absolut mest för mig.

  1. Vad vill du inte missa på julbordet?

– Jag är väldigt svag för en god macka med en ordentlig bit julskinka och rejält med lite starkare senap så det tänker jag inte missa i år heller.