Truppstatus med Trolle Samuelsson

Under söndagen spelades grundseriens sista match när man mötte HC Dalen på bortaplan. Tre poäng hade lett till ett snäpp upp i tabellplaceringen, men trots en stark insats resulterade det i ett förlängningsdrama. Hemmalaget lyckades trycka dit pucken efter många fina lägen åt båda håll. 3-2 blev slutresultatet.


Med halva säsongen spelad kan man konstatera en stark avslutning för Falu IF. De senaste åtta matcherna har man plockat 13 poäng, vilket ger ett snitt på över 1.6 poäng per match.

Hur sammanfattar du hösten för Falu IF?

– Tuff start. Vi hade några matcher på försäsongen där vi fick åka av oss ordentligt. Bra för grabbarna att få känna på ett högt tempo direkt. Vi har med oss några spelare som bara har spelat Division 2 tidigare i sina karriärer, säger sportrådets talesperson Trolle Samuelsson.

– När serien drar igång så är många förväntansfulla. Vi får en tuff start direkt på säsongen och med Aldenruds skada samt Tysons visumstrul så stod vi där med båda våra målvakter borta under de 9 första matcherna. Inte så optimalt för en nykomling kanske.

10 raka förluster blev det till och med.

– Givetvis så har vi mer att önska under första delen av höstsäsongen. Inget lag tycker det är roligt att börja med 10 raka förluster.

– Skador fortsätter komma men någonstans i tränarbytet så tycker jag att vi börjar lära oss hur vi ska spela.  Det började se mer strukturerat ut och genom det ramlade det in en del poäng. Någonstans ger poäng självförtroende och det märktes tydligt i gruppen.

Sammanfattningsvis om avslutningen på grundserien?

– Vi ser positivt på den sista delen av höstsäsongen.

Vad har lett till denna stora förändring i spelet senare halvan av grundserien?

– Samtidigt som spelarna tog lärdomar från varje match så var tränarbytet en viktig faktor. Ny energi behövdes och det fick visa sig ute på isen.

– Sedan är det väl ingen hemlighet att Hunter Godmere klev in och rörde om lite i grytan under slutdelen av november.


Hunter Godmere

Någon som satte avtryck direkt var Hunter Godmere, ny från Kalix HC. Hela nio poäng på fem matcher har det hunnit bli. Innan juluppehållet gick hans korttidskontrakt ur.

Har ni några lugnande besked?

– Ja givetvis har han satt avtryck i laget och i ligan. Gör man ett hattrick mot serieledarna och ett derbyavgörande mot Borlänge så förtjänar man att hyllas! Innan Hunter åkte hem så var det väldigt tydligt från båda håll att det blir en fortsättning med oss efter jul.

– Hans visum gick ut i slutet av november och var därför tvungen att åka hem. Vi är just nu i en process där vi väntar på att klartecken gällande visumet. Vi gör givetvis det vi kan för att få honom spelklar till omstarten i mellandagarna.

 

Imponerande resultat för förstaårssenioren

Någon mer som har imponerat rejält i produktionen är Julian Parrée, som under sitt första seniorår nu ligger tvåa i interna poängligan. Det är många fler i laget som har tagit stora kliv och växt in i kostymen allt eftersom, vilket givetvis är glädjande att se.

– Julian kom till oss utan några större förväntningar. Vi hade fått lovord om honom från Moras juniororganisation men vi visste att det inte alltid är lätt som förstaårs-senior att anpassa sig i ligan.

– Julian har tagit sig upp till hallen varje dag och visat att han alltid vill utvecklas. Någonstans tror jag det är största receptet för den fina höstsäsongen. Sen så har han ett jäkla bra skott också.

Hur ser truppstatusen ut annars?

– Vi har haft skadeproblem på backsidan under i stort sett hela höstsäsongen. Där har vi haft en del att fundera på. Nu börjar dock Lukas Mååg, Ibrahim Qufaj och Marcus Svensk ge positiva besked inför vårsäsongen.

– På forwardssidan har vi klarat oss rätt bra ifrån skador. Något som är väldigt tråkigt är att Mathias Eklund inte kommer komma till spel den här säsongen. Efter en axelskada tidigt in på hösten och operation som påföljd så missar han tyvärr hela denna säsong. Otroligt tråkigt för oss och Matte men vi får hoppas att tillfrisknandet går bra.

Melwin Thorssons flytt

– Något som också är värt att tas upp är att någon vecka in i seriespelet så gick vi och forwarden Melwin Thorsson skilda vägar. Melwin flyttade hem till Stockholm och har därav inte spelat med oss sedan dess.

Vi önskar givetvis Melwin Thorsson ett stort lycka till i framtiden och tackar innerligt för denna roliga tid tillsammans.