Stabil insats gav Hudik tre poäng i Allettan-premiären

Hudik Hockey fick en bra start på Allettan när man åkte mot Lindesberg och plockade hem alla tre poängen mot Lindlöven. Slutresultatet skrevs till 2-5 (0-0, 1-4, 1-1).

Hudik kom ut bra i den första perioden och tog kommandot direkt, man hade ett stort spelövertag och bet sig fast i Lindlövens zon långa stunder.

Men efter att hemmalaget fick sitt första powerplay så tog dem sig in i matchen och spelet utjämnade sig. Lindlöven skapade också ett par farligheter i powerplay där Isak Johansson visade att han var redo för premiär.

Den första perioden kanske kan klassas som lite typiskt en premiärperiod. Lite hafsigt och inte den där riktiga farten.

Men i nästkommande period skulle det skruvas upp, och det bortalaget som stod för den uppskruvningen. Hudik kom ut riktigt starkt och med ett betydligt högre tempo än motståndet.

Det resulterade också i matchens första mål när Filip Sjöberg serverade Axel Levander i en 2 mot 1-vändning som avslutade direkt in i mål. Detta efter 2.56 spelat.

Hudik fick långa anfall och i ett av dem ställde sig Jesper Wiberg framför mål och styrde in 2-0 på Lucas Torstenssons skott.

Lindlöven skulle sedan reducera genom en stark inbrytning framför Isak Johansson. Men Hudik Hockey lade direkt in en till växel och bara 32 sekunder senare hade man återigen en tvåmålsledning. Detta efter att Alexander Bjurström hittade en fantastiskt fin passning in till Alex Brännstam som följde med upp från sin backposition, avslutet kliniskt.

Innan perioden var över kom också 4-1 när Lucas Torstensson gjorde en dragning, vek in framför mål och sprätte upp pucken i första krysset. En mycket bra period rakt igenom av Hudik.

Den tredje perioden kunde inte börja så mycket bättre heller, när Samuel Eriksson vann puck bakom mål och hittade en fin pass in till Henrik Olsén som kunde peta in 5-1 efter bara tio sekunder. Olsén som såg väldigt pigg ut i matchen och stod, enligt undertecknad, för säsongens bästa insats. Vilket lovar gott framöver.

Hudik Hockey stängde ned Lindlöven väl i den avslutande perioden och man fick endast till ett par snabba spelvändningar som skapade enstaka farligheter mot Hudiks kasse. Men ett till mål skulle man få när Carl Lindskog laddade ett ordentligt slagskott som gick ribba in bakom en chanslös Isak Johansson.

En bra premiärmatch för Filip Algeman och Viktor Thims manskap som nu får ladda om till lördagens hemmapremiär mot Östra seriens vinnare, Hanviken.

Det hade pratats en hel del om Hudiks frånvarolista inför matchen, nu kom man glädjande nog till spel med samtliga förutom Lukas Enqvist (Sjuk). Dessvärre klev Carl Westberg av tidigt i matchen och vi hoppas det inte är någon större fara med honom.

In och köp biljett till lördagens hemmapremiär mot Hanviken kl 16.00.