Seger i premiären med 3-2

Kiruna tog en stark seger i Allettan premiären hemma mot topptippade Sundvall med 3-2 efter förlängning.

I början av matchen tog bortalaget Sundsvall tag i taktpinnen, mycket på grund av en utvisning på Eddie Ahlmark efter 2.43. Ett stabilt boxplayspel räddar dock upp situationen. 7.43 in i första perioden drabbas Sundsvall av sin första utvisning men ett uddlöst Kirunaspel gör att perioden slutar 0-0.

Skottstatistik 4-7

KIF börjar andra perioden bättre och känns hetare, men ett dåligt byte leder till en 2-1 läge som Sundsvall utnyttjar. 0-1 av Filip Wiberg, tid 4.14. Drygt sex minuter in perioden drabbas Sundsvall av två utvisningar. Spel 5-3 börjar lite trevande för Kiruna men efter en drömpassning av Matias Mustonen till Jacob Hansson Geidon står det 1-1 på resultattavlan. Kiruna fortsätter  trumma på, fulla av energi och minuterna efter återvinner Felix Fjällkeborn pucken i anfallszon. Passningen går vidare till Markus Magnusson som skjuter från blålinjen och Hampus Hagström styr påpassligt in 2-1 målet. Sundsvall gör 2-2 innan periodvisslan tutar. Vi räknar fel och förlorar dueller vilket gör att Filip Wiberg kan styra in sitt andra mål för kvällen.

Skottstatistik 11-6

Tredje perioden blir ett ställningskrig där bägge lagen turas om att föra spelet och skapa tryck i respektive anfallszon. Inga mål görs och matchen går till förlängning.

Skottstatistik 8-7

I förlängningen vinner William Palovaara pucken i egenzon och spelar fram pucken till Matias Mustonen som snyggt passar fram Hampus Hagström. Hampus gör inget misstag och jublet vet inga gränser i Lombia, 3-2 vinst!

Skottstatistik 1-2

***

Henrik Sahlin om matchen

Seger direkt. Hur känns det?

-Klart det känns bra! Skönt att börja med en seger direkt, pressen släpper lite och vi kan åka till Boden lite mer avslappnade.