Hudik formerar om på forwardssidan

När både Carl Westberg och Lukas Enqvist är borta från spel kommer Hudik Hockey att formera om i laget så att Marcus Linderborg på nytt får axla en av centerrollerna i torsdagens hemmamatch mot Sundsvall.

Inför den här säsongen fick Marcus Linderborg efter eget önskemål ta steget över till backsidan för att hitta ny inspiration och få en ny utmaning med sin ishockey. Och han har gjort det riktigt bra i sin nya roll.

– Det är naturligtvis tråkigt för Marcus att han nu inte får fortsätta där, men i det här läget gör han det som är bäst för laget. Och det har jag stor respekt för, säger Hudik-tränaren Filip Algeman, som räknar med att åtminstone Carl Westberg ska kunna vara tillbaka i laget om ett par matcher.

Hudik har fått en bra start i Allettan med 5 poäng på de två första matcherna och en häftig vändning som förvandlade 0-1 till 2-1 mot Hanviken genom en kvittering efter 57.59 av Christoffer Jansson i powerplay och sedan också ett segermål av Henrik Olsén i förlängningen.

För Sundsvall har det varit lite trögare och nu kommer laget med bara en poäng i bagaget till torsdagsmatchen i Holmen Center – för övrigt Sundsvall tredje raka bortamatch, som sedan ska följas av ytterligare två bortamatcher (!) innan det i sjätte omgången blir spel på hemmaplan. Och då är det just Hudik som kommer på besök.

Att HHC vann en storseger vid Sundsvalls senaste besök i Holmen Center kan vi lägga åt sidan. Då fanns det orsaker och det betyder ingenting idag.

– Sundsvall är ett lag som vi har stor respekt för. De spelar med både fart och frenesi. De har liksom inget mellanläge utan kör hela tiden och har en hög högstanivå, som vi måste hantera på rätt sätt, säger Hudik-tränaren Filip Algeman.

– Och för oss handlar det om att hitta en jämnhet över 60 minuter. Jag tycker att vi har gjort det i matcherna mot de bättre lagen. Alla matcher har ett eget tempo och det måste man anpassa sig till, säger han.

När det handlar om möten mellan Hudik och Sundsvall handlar det också i många fall om ”matcher i matchen” mellan spelare som har spelat i båda lagen, spelare som bor i Sundsvall, men spelar i Hudik och om en tränare som nu finns i Sundsvalls bås, men som är något av en ikon i Hudik. Så vi säger väl välkommen till Hudik igen, Jonas Lindström.

Det blir säkert också en häftig match mellan den norra grundseriens hetaste poängspelare där fem av de sex främsta finns i antingen Sundsvall eller Hudik.

Kedjan med poängvinnaren Sebastian Kaijser (13+16), fyran Johan Lindholm (5+19) och Filip Wiberg (8+10) gjorde tillsammans 55 poäng och fanns alla bland de tio främsta. Mot detta sätter Hudik en trio bland de sex främsta med Christoffer Jansson som tvåa på 29 poäng (12+17), Jesper Wiberg som femma på 23 poäng (12+11) och William Eckmyhl som sexa på 23 poäng (4+19).

Det vore väl konstigt om en sådan match skulle sluta 0-1, 1-0, 2-1 eller nå´t sånt…

Köp biljetter till matchen här.

Skribent: Lars-Gösta Larsson

Foto: Lars Sundin