Bois klart bättre och vann derbyt

Bois var det klart bättre laget i derbyt mot Skövde och dominerade stort i två perioder. Men sedan blev man lite passiva i den tredje, och via två billiga mål så var det match igen. Men Bois höll ändå undan rätt komfortabelt och kunde till slut vinna med 3-2 (2-0,1-0,0-2).

Första perioden

Det var Skövde som hade matchens första heta målchans när Thomas Lee bryter en passning och får fritt läge mot mål från kanten, men Tobias Sandberg håller tätt mellan benen. Men sedan var det roliga slut i den första perioden för Skövde, för efter det så var det Bois för hela slanten. Man sätter högsta fart på skridskorna och då fick Skövde svårt att hänga med. Det ger också två snabba Skövdeutvisningar, och Bois får spela 5 mot 3. Där har först Anton Blomberg ett skott i ribban innan Jesper Lindén ger Bois ledningen. Det är Oskar Cederkvist som från bakom mål försöker hitta över till bortre stolpen, men pucken studsar på en Skövdespelare och då hugger Jesper blixtsnabbt in 1-0. Och bar någon minut senare så kommer också 2-0. Lucas Larsson vinner en tekning bak till Simon Svensson som skjuter mot mål, och framför Skövdemålet står Simon Eriksson och styr in pucken. Då hade inte ens 6 minuter gått av matchen, snacka om kanonstart. Och Bois slog inte av på takten för det. Men satte hög press på Skövde som fick stora problem att ens ta sig ur egen zon. Bois fick på så vis långa anfall och hade bud på utökad ledning flera gånger om. Närmast var Jesper Lindén i slutet när han blir helt fri med Carl Hjälm, men Hjälm lyckas hänga med i sidled och rädda pucken.

Andra perioden

Den andra perioden påminner om den första, det är Bois för hela slanten. Man fortsätter sätta hög och hård press och spelar riktigt fysiskt, vilket gör att Skövdespelarna slänger puckar och Bois kan erövra den. Joel Thulin är ytterst nära att göra mål köksvägen, men en Skövdeklubba räddar i sista stund. 3-0-målet skulle dock inte komma efter ett av alla långa anfall, utan efter en snabb spelvändning. Tobias Aronsson djupt ner i egen zon hittar med en fin passning Jesper Lindén på offensiv blå, Jesper Lindén blir fri och skjuter, men Carl Hjälm räddar, men på tennis så kan Ludwig Wistén slå in returen i det helt tillspillogivna målet. Även Andreas Axelsson kommer till ett kanonläge efter en snabb spelvändning, men Hjälm räddar även denna gång.

Tredje perioden

Till den tredje perioden så pratade Carl-Johan Gustavsson (riktigt bra idag för övrigt) om att man inte skulle backa hem utan fortsätta sätta hög och hård press. Men så blev inte fallet. Bois blev passiva och försökte snarare slå vakt om sin ledning. Det gjorde att Skövde tilläts komma in i matchen och jämna ut spelet. De får också en väldigt het chans efter en spelvändning där tredjegubben får pucken och blir ren med Sandberg, men Sandberg räddar. Bois har också sina chanser, men laget blir dock lite små när Skövde etablerar anfallsspel i den tredje perioden. Och då kommer först ett och sedan ett till så kallat skitmål, alltså mål på något som egentligen inte ens ser ut att vara en målchans. Vid 3-1 så slänger Gustav Lindberg in en handledare mot mål och den seglar in bakom en skymd Sandberg, och vid 3-2 så är det en inbrytning från kanten och en backhandlyftning som Sandberg ser ut att klara utan problem, men så ramlar den ner bakom honom någon decimeter över mållinjen. Den vill Sandberg ha tillbaka är jag övertygad om. Oro i Boislägret? Nej efter det målet så skärper Bois till spelet ett snäpp igen och Skövde skapar inte något riktigt kvitteringsläge, utan Bois kan spela av matchen och vinna den med 3-2. Siffror som verkligen var i underkant, men det viktigaste var givetvis de tre poängen.

Sammanfattning

Sammantaget 40 riktigt bra minuter av Bois, och 20 kanske lite sämre, men inte sämre än att man egentligen var minst lika bra som Skövde, även om det var Skövde som gjorde målen. I Bois gör Andreas Thelander en riktigt bra match, han och Ludwig Wistén var kanske allra bäst i ett bra Mariestad.

Nu väntar en riktigt tuff bortamatch härnäst, då laget beger sig till Vimmerby för att ta sig an en av förhandsfavoriterna på deras erkänt svårspelade hemmais. Där vill det till att spela 60 minuter lika bra som man gjorde 40 idag, om man vill ha chans att vinna.