Skilda världar: Buss till Kalix medan brorsan spelar JVM-final

Medan Enköpingsbacken Adam Wagner sitter på bussen mot Kalix och helgens bortamatcher i Hockeyettan så förbereder sig brorsan Fabian för JVM-final i ett fullsatt Scandinavium. ”Hinner vi inte fram till Kalix så får vi väl kolla på finalen på mobilen” menar Adam, som själv tagit stora steg framåt den här säsongen.

 Se Kalix-ESK på Hockeyettan Play >>
 Se Clemensnäs-ESK på Hockeyettan Play >>

Det är minsta sagt skilda (hockey)världar för bröderna Adam och Fabian Wagner. Medan lillebror Fabian förbereder sig för fredagens JVM-final mot USA i ett fullsatt Scandinavium i Göteborg så sitter storebror Adam i Enköpings spelarbuss de dryga hundra milen till lördagens bortamatch i Kalix.

Enköping är ute på sin första Norrlandsturné för säsongen. På lördag väntar Kalix och på söndagen stannar man till i Ursviken strax utanför Skellefteå för match mot Clemensnäs.

Men det är i en resultatmässig medvind som Enköping ger sig av norrut. Den nya serien, Hockeyettan Norra Vår, har startat bra och man är efter två omgångar i en tidig serieledning som obesegrade efter två fina triumfer mot lokalkonkurrenten Wings.

Jämfört med lagets inledning i grundserien, där man radade upp förluster, har många spelare i laget nu höjt sin nivå.

En av dem som går från klarhet till klarhet är Adam Wagner. Backen är bördig från Nyköping men värvades in från finska Muik inför den här säsongen.

Under säsongen har 22-åringen verkligen växt in i ”Hockeyettankostymen” och visar nu upp ett imponerande stabilt försvarsspel. I laget har han just nu klart bäst plus/minus-statistik med +8.

— Jag tycker själv att jag gjort en rätt stabil första halva av säsongen. I det defensiva spelet har jag fått mycket förtroende i boxplay och så, menar Adam.

Men även i produktionen framåt har han växt. Under två säsonger i Nyköping gjorde han blott fyra poäng på 67 matcher medan han den här säsongen redan är uppe i sex poäng på 20 matcher.

—Ja, dem offensiva delen gick ju bra ett tag men där har det tyvärr kärvat lite på slutet. Men jag är ändå rätt nöjd, mitt huvudfokus är ju att vara en bra defensiv back, menar Adam.

Frågan är vart vi landar om den här fina formkurvan fortsätter uppåt i samma takt?

—Först och främst vill jag utvecklas till en stabil tvåvägsback i ettan, där jag nog behöver ta för mig lite mer och spela mycket både box- och powerplay. Målet är ju att ta nästa steg och spela i en liga högre än ettan antingen här i Sverige eller utomlands.

Klubbens sportchef Christian ”Chrille” Nordenberg är också nöjd med vad Adam presterat.

— Han har tagit steg hos oss från dag ett. Han ställer högra krav på sig själv i sin prestation och tar alltid det han får och det är ju extra roligt att det trillat in lite poäng även om hans styrkor är i det defensiva spelet, menar ”Chrille”.

Lördagens match mot Kalix spelas med runt 30 minusgrader utan för ishallsdörrarna och är en tidig seriefinal (i skrivande stund och med fredagskvällens daladerby Falu-Borlänge oräknat) efter att ha tagit sina två segrar mot Clemensnäs (på övertid) och Vännäs.

— Vi kommer upp hit med bra känsla med några vinster i ryggen. Spelet börjar ”klicka” allt mer, nu gäller hårt jobb och att vi hela tiden tar rätt beslut, menar Adam Wagner.

Notera att båda matcherna i helgen har annorlunda starttider (se nedan).

 

 


Kalix – ESK
Lördag 6 januari kl 15:00 (OBS! Tiden!)

Clemensnäs – ESK
Söndag 7 januari kl 14:00 (OBS! Tiden!)

 

LIVESÄNDNING

   Matcherna sänds live med kommentator på följande plattformar:

Hockeyettan Play >>
Enköpings-Posten >>

Teckna månadsabonnemang med rabatt – ange värdekoden ”ENKOPING2024”.

Gäller t o m 15 januari 2024.