Marcus & Hannu Niemi är Kvällens Goisare mot Troja imorgon!

Kvällens Goisare imorgon mot Troja-Ljungby i Jössarinken blir far och son Niemi, Hannu och Marcus, som båda haft mycket framgångsrika karriärer i Mörrum Hockey.

Hannu, tillsammans med Ulf Hansson, kom till Goiset från elitserieklubben Modo 1980. Det var en övergång som gav eko i hela hockey-Sverige. Han spelade tre säsonger i Mörrum och var med båda de legendariska playoff-åren mot VIK Hockey och Huddinge. Flyttlasset gick sedan till Luleå, Östersund och Rögle innan Hannu åter drog på sig Mörrumströjan säsongen 1989/90.

Marcus å sin sida gjorde nio säsonger och spelade 272 matcher i A-laget innan han snörade av sig skridskorna för sista gången våren 2018. Marcus har också hunnit med spel i bland annat Troja (morgondagens motståndare!) och Sport i näst högsta finska ligan.

”Klart det var en fördel att pappa också spelade. Han tog med mig tidigt till ishallen och hans stora intresse smittade av sig till mig. Jag älskade att få var med i hallen, omklädningsrummet och på träningar/matcher. När jag blev äldre kunde pappa komma med tips och stöd både på och utanför isen”, säger Marcus.

Hannu säger så här om likheterna med sonen:

”Vi var båda två lagspelare, åkte skridskor bra och älskade att spela ishockey”.

Om ni ska lyfta fram en enda match eller händelse från er tid i Mörrum Hockey som ni minns extra väl – vilken skulle det vara?

”Minns en höstmatch i Hässleholm, säsongen 08-09 i division 2. Stiffe buade ut oss efter halva matchen så det ekade i hela hallen – då såg det inte ljust ut. Sen att några månader senare få uppleva Jonstorp borta i den plåtladan med massor med Goisare på plats. Det var en häftig upplevelse att vara på isen när alla supportrar slöt upp och marscherade in en efter en till hallen – gåshud!” berättar Marcus.

”Det var ett par gånger jag satt utvisad, kom ut från båset och fick göra mål direkt”, säger Hannu, som även hunnit med att vara tränare i Mörrum.

Marcus har flera namn inom Goiset som han vill lyfta fram som viktiga för hans karriär och utveckling som spelare.

”Jag har haft förmånen att få ha många bra ledare i Mörrum genom åren. Glenn Karlsson pushade mig i yngre dar. ”Forsen” & ”Sidde” (Tommy Fors och Fredrik Olsson) gav mig chansen i J18/J20 trots min ringa ålder vilket var väldigt utvecklande. Sen måste jag nämna Glenn Paulsson, som många gånger har löst så att jag kunnat få vara på isen fast det egentligen inte skulle gått”.

Imorgon kan du träffa Hannu och Marcus i Jössarinken. Från 15.00 finns de på plats vid huvudentrén och hälsar välkommen och delar ut programblad.

Biljett till matchen mot Troja köper du HÄR.