Förlust och tappad serieledning

Efter en svagare insats blev Enköpings fina segersvit i Hockeyettan Norra Vår bruten. I söndagens bortamatch mot Clemensnäs inkasserades en 4-3-förlust och med det överlämnades också serieledningen till västerbottningarna.

Enköpings insats i Kopparhallen i Ursviken, strax utanför Skellefteå, är svår att sammanfatta i sin helhet.

I sina bästa stunder spelade man fantastiskt bra hockey och både i försvar och anfall var det stundtals mycket bra.

Men dipparna var desto märkligare och det var dessa som kom att kosta segern.

Både Clemensnäs andra och tredje mål kändes som rena bjudningarna från ESK:s sida och i en så här jämn match, som utvecklades till en kamp mellan lagen, så finns inte utrymme för sådant.

Halvvägs in i matchen hade vi 2-2 på tavlan sedan ESK två gånger om kvitterat Clemensnäs ledning. Framför allt ESK:s första mål var en ren delikatess, där Lukas Henze passar bakom ryggen, mellan sina egna ben, till Daniel Andersson som i sin tur lägger en smörpass som Tim Friberg framför mål kan skarva in.

Med tre och en halv minut kvar av andra perioden var det första och enda gången som ESK hade ledningen.

Då hade Robin Nilsson prickat in 3-2-pucken till ESK, ett skönt besked för backveteranen som efter en måltorka ända från seriepremiären i höstas nu noteras i målprotokollet för tredje matchen i rad.

Glädjen blir dock kortvarig och med bara tio sekunder kvar av perioden kunde Clemensnäs kvittera. Mentalt mycket tung för gästerna och utan tvekan matchens viktigaste mål.

I den tredje perioden är det Clemensnäs som för spelet och pressar på, vilket tvingar ESK att slå flertalet icingpuckar.

Hemmalagets massiva press ger också resultat till slut, där resultatet av en retur till sist hittar nät för hemmalaget fram till 4-3 med sju minuter kvar.

Efter målet vaknar ESK till liv igen och tar över spelet helt och hållet. Men trots den massiva pressen och de tiotalet kvalificerade målchanserna man skapar i slutminuterna, så blir det inga fler mål.

ESK:s segerrad stannar på tre och man får också vackert överlämna serieledningen till just Clemensnäs.

Helgens norrlandsäventyr avslutas nu med ren dryg bussresa hem till Enköping, där man beräknas landa runt 3-tiden natten till måndag.

Några av spelarna går förmodligen till jobbet någon timme senare.

Förhoppningsvis är man återhämtade till onsdag kväll då det är hemmamatch mot Falu IF.

Clemensnäs – ESK 4-3 (1-1, 2-2, 1-0)

Skott: 26-40  (8-14, 9-14, 9-12)

ESK:s mål: Tim Friberg, Lucas Lagerstedt, Robin Nilsson

Publik: 102 personer