Hemmaseger mot Sundsvall

Jämn första period där båda lagen kommer ut och spelar fysiskt. Lindlöven har 2 powerplay lägen och skapar en handfull chanser utan att få dit pucken och Sundsvall har ett powerplay där de också skapar bra chanser. Men 0-0 efter första perioden.

Andra perioden börjar som den första och inget av lagen vill bjuda på något men sen kommer en sarg duell i Sundsvalls zon där Filip Forsmark får ut pucken till Tobias Sjökvist som i sin tur lägger en jättefin pass till Marcus von der Geest som får fritt läge och lägger upp pucken i nättaket. 1-0 Lindlöven är ett faktum. Mindre än minuten efter så gör Lindlöven ett misstag i anfallszon och Oskar Larsson får fritt läge från försvarsblå och gör inga misstag 1-1. Resten av perioden så är Sundsvall spelförande utan att något farligt läge skapas åt något håll.

Tredje perioden blir riktigt tight där båda lagen har sina lägen men bra målvaktsspel från både Von Burg samt Frykholm gör att det står 1-1 långt in i perioden, men så får Lindlöven till en spelvändning där Isak Hammar blir hakad i avsluts ögonblicket och Lindlöven får ett powerplay där man trycker på rejält, men får inte pucken i mål. Direkt efter klarad utvisning åker Sundsvall på en utvisning för puck out. Och då kliver Tobias Sjökvist fram och med ett rappt handledsskott assisterad av Forsmark och Falk och det står 2-1 med mindre än 4 minuter kvar att spela. I slutet tar Sundsvall ut målvakten och Sebastian Falk avgör i öppen kasse för hemmalaget. En tuff match där Lindlöven drog det längsta strået.