Stark seger mot Wings

I en räfflande strid mellan Falu IF och Wings HC Arlanda i Lugnets Ishall på söndagseftermiddagen stod Falun som segrare när man besegrade Arlanda med 5-0. Det var målvakten Philip Aldenruds andra nolla i serien, och den 17-årige Charlie Forslund gjorde sitt första mål och assist i seniortröjan.

Matchen började med att Falu IF tog kommandot och satte tidigt press på Wings HC Arlanda. Hunter Godmere öppnade målskyttet för Falun, följt av Charlie Forslund, som gjorde sitt första mål och ledde Falun till en 2-0-ledning efter första perioden.

I den andra perioden försökte Wings HC Arlanda att återhämta sig, men Philip Aldenrud stod stadigt i mål och höll nollan intakt. Trots en jämn match fortsatte Falu IF att pressa på och hade en stark offensiv.

Den tredje perioden gav en ökning för Falu IF av sin ledning genom flera mål. Matchen slutade i en övertygande seger för Falun med 5-0. Gustav Haglund satte dessutom in ett mål i numerärt underläge.

Nästa match är på onsdag, och då gästar vi Enköpings SK! Pucken släpper 19.00.

Falu IF – Wings HC Arlanda 5-0 (2-0, 0-0, 3-0)
Första perioden: 1-0 (8.23) Hunter Godmere (Patrik Elfsberg), 2-0 (19.47) Charlie Forslund (Oscar Haglund, Gustav Haglund).
Andra perioden:
Tredje perioden: 3-0 (14.32) Filip Hedberg (Charlie Forslund, Oscar Haglund), 4-0 (16.16) Hunter Godmere (Emil Johansson, Patrik Elfsberg), 5-0 (19.20) Gustav Haglund (Ibrahim Qufaj), spel i numerärt underläge.
Skott: 32-24 (18-9, 9-11, 5-4).