David Nilsson är Kvällens Goisare mot Forshaga imorgon!

Kvällens Goisare mot Forshaga imorgon är David Nilsson. #12 började sin karriär som liten knatte på allmänhetens åkning, fortsatte via hockeyskolan och alla ungdomslagen hela vägen till A-laget. Där var han med och förde upp Mörrum Hockey till Allsvenskan våren 2000, och gjorde året därpå 39 matcher i landets näst högsta serie.

”Mitt bästa minne är utan tvekan när vi avancerade till Allsvenskan. Vi hade riktigt kul både på och utanför isen hela den säsongen. Och att avsluta den med en allsvensk plats var stort. Vilken fest!”

”Vi hade många unga spelare i truppen, som kryddades med lite rutinerade rävar. Vi tränade hårt hela säsongen och hade tränare som drev oss hårt men på ett bra sätt. Intresset var stort i bygden och stämningen var helt magisk på Jössa”.

Hösten 2001 gick dock flyttlasset till Malmö och Limhamn. David, som idag hunnit fylla 43 år och är ansvarig för Mörrums juniorer, berättar lite om bakgrunden:

”Sportchefen vid den tiden ville låna ut mig till en division 1-klubb men tiden gick och inget hände så jag började själv kontakta en del klubbar. Jag hamnade i Limhamn, där jag spelade i tre månader. När jag flyttade hemåt igen så hörde Olofström av sig och där blev det att jag stannade flera säsonger. Både Olofström och Mörrum ligger mig väldigt varmt om hjärtat”.

David återvände till Goiset och spelade ytterligare en säsong, 2009/10. Våren 2012 avslutades karriären, efter ett år med spel i Sölvesborgs IK i division 3.

Är det någon ledare som betytt extra mycket för din utveckling?

”Jag har haft många bra ledare genom åren, som hjälpt mig både på och utanför isen. Jag vill nämna två värdefulla pjäser: Bertil ”Bebben” Lindberg som på den tiden arbetade på Mörrums kansli och stod för mycket stöttning och gott snack. Sen har vi Glenn Paulsson, en vaktmästare i världsklass och som håller ställningarna på Jössa. Mycket fika bjöds det på och idag är det underbart att se att även mina egna barn och andra barn på Jössa gärna tar en runda förbi vaktmästeriet!”

Dagen till ära, Pålle fyller 40 år. Vem blir Mörrums näste Marcus Paulsson?

”Den som inte tror att framgången kommer gratis. Det behövs hjärta, talang, hög träningsmoral, lagkänsla samt lagmoral. Och gärna ett extra litet träningspass då och då. Den som besitter dessa egenskaper har alla möjligheter att nå långt. Vi har många sådana spelare i Mörrum, så den rollen, att bli en ny Pålle, är det många som tävlar om!” säger David Nilsson, som tillägger:

”Grattis Paulsson på 40-årsdagen!”

Imorgon kommer David att finnas på plats i huvudentrén från 18.00. Han kommer att hälsa välkommen, dela ut programblad och snacka gamla hockeyminnen med alla som vill.

Biljetter till matchen köper du HÄR:

Foto: Pär-Magnus Ström