Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Hanviken – ”Det finns inte mycket i livet som slår att spela tuffa matcher inför välfyllda läktare”

Det är dags för 2024 års första match. Elva dagar efter senaste spelade matchen startar på onsdag en tuff matchserie, där fyra tuffa bataljer väntar inom åtta dagar. Hanviken gånger två samt en tuff norrlandstripp med matcher mot såväl Kiruna som Boden. Det är hårda bud, men närmast väntar alltså Hanvikens SK.

Seriesegraren från den östra grundserien, som varit lite utav ett ”boogey team” för Brödernas/Väsby denna säsong, eftersom man då förlorade båda mötena lagen emellan. Men det är egentligen historia eftersom det är en helt ny serie nu men viktigt är nog ändå att få en bra start så att inte hjärnspöken börjar smyga sig på.

Hanviken har annars inte startat Allettan lika bra som laget avslutade grundserien på. Visserligen gjorde laget en stark premiär borta mot Hudiksvall där laget hade ledningen ända till slutet. Då kvitterade Hudik och sedan avgjorde de i förlängningen. Men den poängen är den enda som laget tagit hittills eftersom de i lördags förlorade hemma mot Nyköping som varit deras ”boogeyteam” denna säsong och där tredje raka förlusten mot sörmlänningarna kom.

Hanviken är dock ett piggt och skridskostarkt lag som säkert kommer att komma till Renew Arena med gott mod och längst bak har de ju dessutom en formtoppad målvakt i form av Carl Lidö. Denna målvaktsfantom som varit inlånad till Hockeyallsvenskan och till Djurgården, höll nollan i sin premiär  och släppte sedan endast in ett mål mot Västervik i matchen därefter. Det har säkert givit honom en extra boost så det blir absolut något att bita i för spelarna i Brödernas/Väsby som ska försöka hitta något hål mellan honom och målet.

En som dock gillar utmaningar och som har en förmåga att hitta oväntade lösningar är Christian Holmblad. Denna hemvändare har verkligen gjort skillnad under sina två spelade matcher och han har dessutom inte varit med och förlorat mot Hanviken denna säsong varför han kommer till matchen med friska öppna ögon. Jag har tagit några ord med gode ”Homer” vars tankar inför matchen låter enligt följande.

Hej Christian! Jag önskar dig först och främst en God Fortsättning på året! Hur har du spenderat nyåret?

-Hej Krille! Tack och god fortsättning! Det blev en rätt lugn och tidig kväll med vänner – haha. Tyvärr orkar man inte mycket längre än till midnatt som småbarnsförälder.

Det blev ett glädjande besked strax före jul när det stod klart att du är tillbaka i föreningen igen. Du är även en minst sagt populär spelare vilket jag hoppas att du känner av. Hur känns det för dig att vara tillbaka i ”rampljuset” och hos Brödernas/Väsby igen?

-Absolut känner jag av det! Har fått många glada tillrop vilket värmer. Känns väldigt bra att vara tillbaka för det finns inte mycket i livet som slår att spela tuffa matcher inför välfyllda läktare.

Det är ju nästan ett par säsonger sedan du spelade hos oss senast och därefter har du spenderat istiden i Vallentuna samt Järfälla. Om du jämför med när du senast var hos oss, vilken nivå håller ”Homer” januari 2024 kontra tidigare års upplagor?

-Jag vill vara delaktig och bidra mycket i spelet vilket jag känner att jag kan göra under den korta tid jag varit här. Kroppen samarbetade tyvärr inte sista säsongen i min tidigare sejour så version 2024 kommer uppdaterad sen 2022. 😊

Du har nu spelat två matcher med oss vilket innebar lika många derbysegrar mot Vallentuna under mellandagarna. Vad säger du rent generellt om dessa två matcher och hur skulle du gradera din egna insats i dessa?

-Två bra insatser där vi kontrollerade matcherna totalt. Även om siffrorna inte blev så stora andra matchen så kändes det aldrig som Vallentuna vara nära att kvittera. Vi måste haft ett puckinnehav på närmare 80-90% sista fem minuterna vilket är riktigt starkt. Tycker att min egen insats var OK, lite för otajmat i många situationer för att jag ska vara nöjd.

Du har ju varit med på resor till och i Hockeyallsvenskan tidigare. Ser du några likheter i detta lag kontra de som du tidigare spelat i?

-Likheten jag kan se är kvaliteten i laget samt att det finns en hunger i laget att ta steget upp. Det skulle jag säga är det viktigaste.

På onsdags väntar 2024 års första match och det blir hemma mot Hanviken. Det har varit ett ”boogeyteam” för oss denna säsong eftersom vi har två raka förluster mot dem under grundserien. Du kommer till matchen med friska ögon och sett till det, vad är dina tankar inför matchen?

-Ja, Hanviken har nog varit ”boogeyteam” för många lag denna säsong. Ett bra lag brukar vara det. Det är ett lag som spelar med ett högt tempo så det gäller för oss att matcha det. Men det ska bli kul att möta ett topplag och förhoppningsvis blir det en tuff och bra match.

Sett till våra två tidigare matcher i Allettan. Vad i vårt spel kan vi ta med oss till denna tuffa match?

-Vi höll oss till gameplan bägge matcherna så fortsatt ha tålamod och spela vårt spel i 60 minuter. Det är det bästa vi kan göra både för matchen mot Hanviken, men även för framtida matcher.

Vad ser du som nycklarna i vårt spel till att vi kan ta första segern mot Hanviken denna säsong?

-Tålamod och vi behöver vara medvetna om att vi kommer inte ha lika många 100%-iga lägen som mot Vallentuna så det gäller att ha noggrannhet och ta tillvara på lägena.

Slutligen ”Homer”, varför bryter vi trenden mot Hanviken på onsdag och på vilket sätt kommer du att försöka bidra till det?

-För att vi kommer hungriga till matchen. Det finns inte att vi ska tappa poäng mot något lag på hemmaplan. Ska försöka bidra med avgörande passningar, det är min styrka som behöver tas fram i de viktiga och avgörande situationerna.

// # 77 – Christian Holmblad

Trupp mässigt så är glädjande nog alla tillbaka i matchduglig form igen vilket innebär att full trupp ställs på benen i detta förmodligen häftiga möte.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren

Foto: Michael Ulander