Övertygande seger för Kalix

Kalix gör en bra match och vinner mot Örnsköldsvik med 6-2 efter periodsiffrorna 1-0, 4-1, 1-1.

Första periodens första halva blev det lite böljande spel med några halvchanser åt bägge lagen. Sista halvan av perioden skapade Kalix flera kvalificerade chanser som man borde utnyttjat bättre. Efter 15.44 får Örnsköldsvik en man utvisad och när två sekunder återstår av utvisningen gör Nicholas Pryce 1-0 för Kalix vilket står sig perioden ut.

Skott 13-11

Andra perioden var Kalix det klart bättre laget och när drygt sex minuter gått av perioden gör Kalix 2-0. Målskytt Filip Lindbäck. Klockan hann bara ticka 13 sekunder när Mack Keryluck gör 3-0 för Kalix. 4-0 kommer med åtta minuter spelade av perioden när Filip Lindbäck gör sitt andra mål för kvällen. Örnsköldsvik har då en man utvisad. Kvällens andra tvåmålsskytt blir Mack Keryluck när han gör 5-0 med åtta minuter kvar av perioden. Med drygt fem minuter kvar av perioden får Örnsköldsvik en man utvisad men i stället för att utöka ledningen för Kalix så slarvar man och Örnsköldsvik kan reducera till 5-1. Lagen går tillpausvila med 5-1 för Kalix vilket naturligtvis är en stor uppförsbacke för Örnsköldsvik.

Skott 17-8

Tredje perioden gör Örnsköldsvik ett försök att pressa tillbaka Kalix för att komma närmare i målprotokollet Man skapar en del chanser men Kalix lyckas hålla tätt bakåt. När sen på en omställning efter 47.43 Nicholas Pryce gör 6-1 för Kalix och blir kvällens tredje tvåmålsskytt dör lite av matchen. Resterande tid av matchen blir lite spel fram och tillbaka. Örnsköldsvik gör dock kvällens sista mål till 6-2 med drygt fyra minuter kvar av matchen.