Ronny inför Halmstad hemma!

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Bois åkte igår på en förlust mot Dalen med 5-3 (0-1,2-0,3-2), efter en mindre bra insats. Men laget har chans till en snabb revansch, för redan imorgon så kommer Halmstad på besök i Mariehus arena. Bois tränare Ronny Helander lovar ett revanschsuget lag och åtminstone en spelare återkommer i rostern.

Förlust mot Dalen igår, det var ingen höjdarinsats direkt!

Nej framför allt mittperioden är inget bra. Vi startar annars förstaperioden riktigt bra och sätter press på dem de första 10-12 minuterna, då är det bara spel i deras zon., Men i andra börjar vi slarva med pucken, och släpper inte pucken så snabbt som vi ska göra. Vi blir av med puckar och ger dem kommandot. Det händer ibland och det är lika frustrerande varje gång. Då tar de över och 2-1 kommer som ett brev på posten i slutsekunderna av andra. Det är surt, men det kommer för att vi slarvar för mycket. Men vi ger inte upp i tredje, vi hamnar i tvåmålsunderläge men fortsätter tro på det och har friläge till kvittering. Det var en sur förlust, men med en bättre andraperiod så hade vi vunnit denna fajten.

Ni hade ett rätt brandskattat lag, tog orken slut lite i slutet?

Ja det är ändå 5 forwards borta, samtidigt är jag imponerad av Alex Fält och Anton Persson som kommer in från juniorerna och kör. Det är ändå skillnad mot J20 Regional, men de kör verkligen. Sedan får vissa spela mer, och krämet finns kanske inte riktigt i slutet. Men vi får ändå in 4-3 med 1½ kvar, men visst tar det ut sin rätt när vissa får spela mycket.

Ni körde rätt långa byten på förstakedjan där i tredje perioden, är det inte bättre att köra lite kortare byten för att få lite mer kräm i benen?!

Ja men vi hade offensiva tek och då är de giftiga, men vi hade kanske kunde skiftat tätare, men det var den enheten som skapade mest och vi ville ha inne dem vid offensiva tek. Men vi får kanske fundera lite på det där, jag är rätt självkritisk av mig kring vissa byten.

Vi brukar också ge lite spelarkritik efter matcherna. Jag måste säga att Anton Blomberg var outstanding!

Ja han gör mycket bra saker, han ska skjuta och det gjorde han igår, och gjorde två mål.

Vilka otroliga passningar han lägger!

Ja han har ett ruggigt spelsinne och det kommer han till rätta med från backpositionen. Det är få som har den blicken, att se in i framtiden vad som kommer ske och att då lägga den på rätt yta. Nej han var riktigt bra igår.

Finns det några andra spelare att lyfta fram?

Jag tycker Carl-Johan Gustavsson gör det riktigt bra som center med, skapar lägen och får trycka in en puck. Han jobbar otroligt hårt, går max i åkningarna hela tiden. Sedan vill jag hylla boxplayet med, de gör det jättebra nu efter jul i varje match.

Nu väntar en ny tuff motstånd i Halmstad, en ny fysisk motståndare…

Det ska bli skitkul, det är roliga matcher att spela. Vi har några tuffa i rad här där det handlar om att vara beredda på att det smäller. Vi är revanschsugna, vi gillar inte att förlora, speciellt två matcher i rad, så nu ska vi kriga ordentligt imorgon.

Det var tufft skade- och sjukdomsläge igår, har det ljusnat något till imorgon?

Jag hoppas det, men får invänta morgondagen med att sätta trupp, men jag hoppas några kommer tillbaka. Lukas Larsson är i alla fall tillbaka.

Andra klubbar lånar in spelare när de får skador, men inte ni?

Vi jobbar inte så, det här med korttidslån vill vi inte ha, det är inte rätt väg att gå som förening enligt oss. Sedan kan det vara någon kille som vi har bra koll på och som kan vara intressant för framtiden, som Cederkvist förra säsongen, då kan det vara idé kanske, då finns det en mening med det. Men vi har en väl fungerande juniorverksamhet, och man måste se längre än bara än till en match, och då är det bättre att satsa på egna juniorer. Det är för kortsiktigt tänk att låna in spelare utifrån på kort tid, då utvecklar du inte de egna juniorerna något.