Toppen mot botten i lördagens derby

Tabelltvåan Enköping ska på lördagseftermiddagen bege sig drygt fem mil västerut för ett derby mot tabelljumbon Surahammar. På förhand två lag vars tabellpositioner på varsitt sätt inte motsvarar förhandstipsen när snart en tredjedel av Hockeyettan Norra Vår är spelad.

 Se Surahammar-ESK på Hockeyettan Play >>

Att Enköping skulle kriga om serieledningen hade inte många på sina förhandstips inför starten av Hockeyettan Norra Vår. Att Surahammar dessutom skulle vara jumbo på noll poäng efter fem matcher var heller inte som förväntat.

Men det är dom förutsättningarna som gäller inför lördagens derby i Surahallen, där brukslaget derbykvällen till ära bjuder publiken på fri entré.

Lagen möttes två gånger på försäsongen och båda vanns av Surahammar tämligen enkelt. Den minnesgode kommer ihåg Enköpings bedrövliga försäsong och ännu bedrövligare serieinledning av grundserien, vilket nu får anses vara begravt och bortglömt.

Nu är ESK tabelltvåa efter fyra av fem segrar och är målgladast i hela serien med 24 strutar hittills – ett snitt på nästan fem mål per match.

En målproduktion som återspeglas i seriens poängliga, där hela sex av lagets spelare är just nu på topp 10 i seriens poängliga och allra överst är lagkaptenen Tim Friberg.

I Surahammar då? Ja, i seriens poängliga är inte någon spelare alls med ens på den övre halvan vilket såklart förklaras av att laget bara producerat sex mål hittills på sina fem spelade matcher. Sovande poängproducenter har man annars i exempelvis Adam Karlsson och Lucas Söderlund, spelare vars poängsnitt normalt bör ligga på runt en poäng per match eller mer.

Kom gärna till Surahallen och stöta laget på plats. Kvällen till ära är det som sagt fri entré och det tar inte mer än trekvart att åka över med bilen.

Stannar du trots allt hemma så kan vi tipsa om att det nu är sista helgen på Hockeyettan Plays kampanj på abonnemang. Med värdekoden ”ENKOPING2024” får man halva priset de två första månaderna.

Noterbart är att man med sådant abonnemang kan se alla matcher i hela Hockeyettan hela säsongen ut.

 


Surahammars IF – ESK
Surahallen
Lördag 13 januari kl 16:00
Fri entré på denna match!

 

LIVESÄNDNING

   Matchen sänds live med kommentator på följande plattformar:

Hockeyettan Play >>
Enköpings-Posten >>

*SISTA CHANSEN*: Erbjudande på Hockeyettan Play