Eftersnack: Mörrum kör över Eskilstuna Linden – och Vita Hästen!

Mörrum Hockey besegrar Eskilstuna Linden med 8-4 på bortaplan och tar sin fjärde raka seger i vårserien! Goiset har hela 7-1 efter två perioder, innan man slappnar av och släpper upp hemmalaget till 7-4. Adam Bäckstrand fastställer slutresultatet med några sekunder kvar när han gör sitt andra mål för kvällen.

Vilmer Stahmann är isen kung och gör sitt första hattrick som senior. Han visar också en härlig Goisarinställning när han offrar sig hänsynslöst och täcker skott – i femmålsledning.

Hugo Frylén fortsätter att ösa in mål, och svarade för ytterligare en fullträff mot Linden.

”Vi gör två riktigt bra perioder. Vi spelar med fart och kontroll. Vi är bra i powerplay och bra i boxplay. Sedan slappnar vi av fullständigt i tredje perioden. Vi vill bara spela av matchen, och det håller inte mot något lag i den här serien. Det är inte speciellt snällt mot Martin (von Schoultz) heller. Men jag är jättenöjd med tre poäng, med tanke på manfallet i truppen”, säger Goisets tränare Richard Melkersson.

Extra imponerande blir segern med tanke på att Mörrum saknade tre tongivande spelare: Marcus Paulsson, Khalid Ibrahim och Mathias Kemppi, som alla var sjuka. Tobias Brahm och Edwin Hansson fick därmed spela forwards. Filip Brahm, som varit sjundeback i några matcher, fick åter förtroende och sköt den viktiga kvitteringen till 1-1 i första perioden.

Eskilstuna Linden-Mörrum Hockey 4-8 (1-4, 0-3, 3-1)
Linden: Alexander Larsson, Adam Helldén, Hampus Sjölund, Gustav Sultan. Mörrum: Vilmer Stahmann 3, Adam Bäckstrand 2, Hugo Frylén, Marcus Ahlzén. Publik: 197.

Highlights: Eskilstuna Linden – Mörrums GoIS IK (hockeyettan.se)

» Mörrums U16 svarar åter för en mycket imponerande insats. Efter 7-0-segern i derbyt igår mot KHK, så satte sig laget tidigt i morse i en buss, åkte 38 mil till Norrköping och gick sedan ut och körde över Vita Hästen. Goiset vinner med 8-2, tar tredje raka segern och toppar tabellen!

”Vi gör återigen en bra match över 60 minuter. Vi pratade innan matchen om vikten av ödmjukhet och att fortsätta på den inslagna vägen, och det gjorde vi. Så hårt jobb, en ödmjuk inställning och ett bra anfallsspel gör att vi kan packa in tre poäng i bussen”, säger Mörrums tränare Tim Pettersson.

Vita Hästen-Mörrum Hockey 2-8 (1-2, 0-4, 1-2)
Vita Hästen: Alex Hollertz, Ludwig Johansson. Mörrum: Alvin Palmqvist 2, Oskar Olofsson, Lowe Knoester, Arvid Ericsson, Elian Kellander, Victor Rasmussen, Noah Nilsson. Publik: 50.