MATCHRAPPORT: Brödernas/Väsby föll i jämnt toppmöte

Utvisningar fällde till stor del Brödernas/Väsby borta mot Boden då laget föll med uddamålet 2-1. Laget drabbades av mängder av utvisningar under matchens två första perioder och där Boden tog tillvara på två utav dem. En reducering kom i eget numerärt överläge och laget gjorde sedan ett bra försök i den sista perioden men räckte inte hela vägen fram.

– Vi startar matchen precis som vi vill med bra fart och känns riktigt tunga och påkopplade. Boden äter sig så småningom in i matchen och lyckas även ta ledningen. Andra perioden präglas av mycket utvisningar och att vi stundtals har svårt att få stopp i egen zon. I tredje tar vi över fullständigt och skapar ett bra tryck framåt men lyckas tyvärr inte få in en kvittering. Sammanfattningsvis så sitter vi lite för mycket i utvisningsbåset för att i slutändan kunna vinna en tuff bortamatch. I spelet fem mot fem så känns vi starkare och även om man är förbannad idag så tar vi med oss det till Hanviken på onsdag, säger tränare Jesper Kemi.

Det är lätt att skylla en förlust på för många minuter i utvisningsbåset men visst hade det ändå en stor påverkan på matchens utgång. Brödernas/Väsby fick nämligen slita hårt i många numerära underlägen. Framför allt under mittakten då laget drog på sig hela fyra utvisningar och dessutom en i slutskedet av den första perioden. Det ska jämföras med Bodens enda under samma tid.

Boden gjorde då såväl 1-0 som 2-0 och där backen Kevin Arvidsson smällde in båda målen, varav det andra i spel fem mot tre.

Det satte givetvis en prägel på en match där Brödernas/Väsby ändå kom ut bra och satte press på hemmalaget. Boden var dock vassast sett till skapade målchanser under den första perioden så att de ändå fick in ledningspucken till slut var inte alls oförtjänt.

Boden hade ett bra spel i numerära överlägen men Brödernas/Väsby defensiv spelade återigen vasst och i kassen var Linus Ryttar väldigt bra och det gjorde att Boden inte kunde dra ifrån i målprotokollet.

Istället reducerade Fredrik Forsberg i Brödernas/Väsbys enda numerära överläge under matchens två första perioder. Det när han med ett kanonskott tryckte in 2-1, högt upp i nättaket bakom Hugo Haas i Bodens mål.

Om laget fick jobba hårt i försvaret under matchens två första perioder så var det Bodens tur, att under hela i princip den sista perioden se till att freda sitt eget mål. Brödernas/Väsby satte, precis som laget gjorde i början av matchen, hård press mot Bodens försvar och det gav längre anfall och även en del skapade chanser.

Nu blev det även Bodens tur att sitta i utvisningsbåset men spelet i numerära överlägen lossnade inte riktigt för Brödernas/Väsby ikväll. Man gjorde ändå en bra avslutning och kastade en del puckar mot mål som med lite mer medflyt hade kunnat leda fram till en kvittering. Men Boden försvarade sig bra och likt Linus Ryttar, så stod hans målvaktskollega i Boden för en lika fin insats och det gjorde att det blev väldigt svårt att hitta fram till riktigt klara chanser.

Sammanfattningsvis så stod laget återigen för en bra försvarsinsats och jobbade starkt i många boxplay och skapade i den sista perioden tillräckligt för att kunna få med sig poäng från en jämn tillställning. Men utvisningarna blev precis som tränare Jesper Kemi säger alldeles för många, och det är som bekant svårt att vinna från utvisningsbåset.

Igår höll Victor Olsson nollan och idag var Linus Ryttar lika vass och gjorde så gott han kunde för att hålla tillbaka Boden som skapade en hel del under matchens två första perioder. Var Brödernas/Väsbys vassaste spelare för dagen och får tre grisar från insatsen.

Två grisar tilldelas Daniel Carlqvist som var en viktig kugge i defensiven och där han slet hårt och förtjänstfullt i alla boxplay under matchen.

Sista grisen ges till en annan kämpe i form av Elias Ewertzh som likt Carlqvist var riktigt stark matchen igenom och där hans närkampsspel verkligen imponerade.

Nu väntar en lång nattresa hem för laget och där man får ladda batterierna inför onsdagens match mot Hanviken då laget verkligen har en rejäl revanschlusta.

Vid pennan

Matchstatistik:
Boden – Brödernas/Väsby 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)
Period 1: 1-0 (18-07) Kevin Arvidsson
Period 2: 2-0 (02.05) Kevin Arvidsson, 2-1 (05.24) Fredrik Forsberg (Christian Hägg, Linus Rotbakken)