Tredje raka segern efter vinst borta mot Vännäs HC

Spelet hackar fortfarande en hel del men vi tar tredje raka vinsten efter en kämpainsats borta mot Vännäs HC.

Matchen började trevande med lite övertag för Vännäs mycket beroende på att vi får spela två PK. Trots det så tar vi ledningen när #17 Lindgren petar in en retur. Ett kampmål och ack så viktigt. Perioden slutar med ledning 0-1 och skotten 7-4.

Lite bättre fart och struktur i andra perioden och när vi får möjlighet att spela PP så sätter #17 Lindgren sitt andra för kvällen efter en tilltrasslad situation framför Vännäs målvakt. Tyvärr så släpper vi till ett reduceringsmål kort därefter då en Vännässpelare får vandra in och skjuta ett slagskott från nära håll, helt otagbart. Perioden slutar 1-1 och det är 1-2 på tavlan inför tredje. Skotten klart till oss med 7-17.

Tredje perioden och vi faller tillbaka. Vi spelar ängsligt och det är Vännäs som för matchen men vi är absolut inte ofarliga. Ett klockrent stolpskott t ex hade kunnat stänga matchen. Nu blir det tight ända in i slutet. Framförallt när vi drar på oss ett par utvisningar sista fem minuterna och får spela 3-5 i 13 sekunder men vårt PK gör en grym instats och dödar utvisningarna och även sedan spel 5-6 när Vännäs tar målvakten med 1:39 kvar. Matchen slutar 1-2 och laget tar med sig 3 poäng hem på bussresan efter E4:an. Skotten i sista är 16-6 och totalt i matchen 30-27.

Vännäs HC – Strömsbro IF: 1-2 (0-1, 1-1, 0-0)
Skotten: 30-27 (7-4, 7-17, 16-6)
Utvisningsminuter: 8-12
Räddningar: 92,59% – 96,67%

0-1 12:13 #17 Lindgren (#69 Mann, #43 Alverhag)
0-2 22:06 #17 Lindgren (#23 Hägerström, #69 Mann)
1-2 25:18 #28 Lindén

Dagens matchenberöm går till
+ #17 Lindgren som stöter in två mål som den måltjuv han är.
++ #35 Eriksson som gör en mkt stabil insats i målet igen vilket skapar trygghet och hjälper oss vinna matcher.
+++ Bäst idag är jobbet som vårt PK gör. Här har vi tagit ett stort steg i rätt riktning. Jobbet är stenhårt och vi har nu inte släppt in mål i PK på två matcher. Så vinner man fast spelet hackar.