Bussresan till Tranås inställd men Ronny har medicinen för seger!

Det blir tyvärr ingen bussresa till Tranås imorgon då det var för få anmälda, men det betyder inte att Bois ger upp. Tränaren Ronny Helander har segerreceptet klart för sig och njuter så här dagen efter segern mot Tranås. 

Seger mot Karlskrona igår, vad har du att säga om matchen?

– Direkt från start så känns vi lite ängsliga ändå. Vi spelar inte dåligt, men det märktes att vi förstod vikten av matchen och kanske var lite tyngda av det. Men så dödar vi ett boxplay och växer in i matchen och gör tre mål på några minuter och har flera riktigt högkvalitativa målchanser att göra ytterligare mål. Men tre mål efter första perioden är ändå en bra start, och det var skönt att känna att vi är tillbaka. Andra spelar vi nästan bäst, trots att vi förlorar den. Vi har bra kontroll på spelet och ligger bra i banan och skapar flera bra lägen. Sedan kommer deras reducering lite slumpmässigt, men det är såna man får man med sig ibland och mot sig ibland. Sedan dödar vi stora delar av en utvisning i slutet på andra men i starten på tredje så gör de mål, och då kommer tankarna att vi inte får tappa detta. Då tappar vi farten i skridskoåkningen och blir små i egen zon och då kommer trean till slut, och i det läget kändes det inte oväntat, det hängde lite i luften. Men efter det så kommer vi tillbaka i matchen och jämnar ut spelet igen, och det är starkt av grabbarna. Sedan får vi med oss ett powerplay i slutet, och även om det är lite kort tid kvar så vi inte hinner utnyttja det under ordinarie tid, så avgör vi sedan ändå i sudden. Vi kände det var en viktigt med seger, och då får ”Blomman” (Anton Blomberg) sitt läge och då smäller det. Det var riktigt skönt att få med sig två pinnar.

Joel Thulin uttryckte det som att det snarare var lättnad än glädje i laget efter matchen, håller du med?

– Det var blandade känslor. Vi hade tre raka förluster, något vi inte är vana vid, och då blir det mycket psykologi när vi känner att vi inte får förlora. Vinner man många matcher så tänker man inte alls så, då finns bara seger i tankarna, men med några förluster så blir det mycket tankar, och då blir det både lättnad och glädje när man får vinna matchen.

Du måste kommentera Blombergs skott!

– Ja den sitter bra! Det är otagbart när han får de lägena, målvakten hinner inte ens reagera! Där är han otroligt vass Anton.

Om du skulle dela ut lite spelarkritik…

– Joel Thulin gör en jättebra match, han kommer ut på riktigt bra spelhumör och har bra fart under grejerna. Sedan gör tredjekedjan mycket rätt, de är tunga att möta och vinner mycket puckar i anfallszonen. Det var surt att släppa ett mål i boxen på ett litet tankefel, men annars var bra boxplayspelet bra. Även Manne Håkansson spelar moget och bra och är trygg med pucken, han gör också en jättebra match. Sedan gör Sandberg en stor räddning i slutet med, det är såna räddningar man behöver ha.

Nu väntar Tranås imorgon, ett lag som ni haft svårt för i tidigare möten då de lyckats döda er fart genom mittzonen på ett bra sätt. Hur ska ni komma loss mot dem?

– Det handlar om att vara trygga i det man gör, stänger de ner oss så får man hitta lösningar. Men vänder man snabbt så är det svårt att hinna med. Vi gjorde en bra förstaperiod mot dem senast, så vi vet att vi kan. Sedan handlar det om att vinna kamperna och vara aggressiva i försvarsspelet så man får stopp på deras långa anfall. Annars blir det lätt något räknefel eller trafik på mål, och då blir det lätt jobbiga mål emot.

Så vända snabbare är melodin?

– Ja, att sätta fart direkt. Vi kan deras spel med deras långa pass, de gillar spela med fart och vi med, det handlar om att vara redo och bjuda upp till dans.

Nu ska vi prata lite tråkiga nyheter med, idag blev det klart att Simon Niska lämnar för Grästorp. Har du någon kommentar om det?

– Det är något Kalle (Johansson, sportchef) flaggat för, Grästorp ville väldigt gärna ha honom, och får han lite speltid här och kan han få mer speltid där så blir det väl bra för honom att spela för dem. Men han kommer vara tillgänglig för oss om det krisar.

Igår fick du spela med fullt lag för första gången, hur var det?

– Det var kul med alla tillgängliga, det är det man önskar hela tiden, men nu har vi saknat spelare hela tiden. Nu blir det strid om istiden och konkurrens om platserna, så nu gäller det att prestera.

Hur ser skadeläget ut inför morgondagen, var det någon som skadade sig eller har insjuknat?

– Nej vi har samma trupp som senast. Vi har har haft lite sjukdom i truppen men nu är alla fräscha och hela, det är givetvis jätteskönt

Och du ändrar inte ett vinnande lag?

– Nej vi formerar oss som senast.