Eftersnack: Tyringe-Mörrum 1-2

Mörrum Hockey besegrar Tyringe med 2-1 på bortaplan, tar femte raka segern och avancerar upp på andra plats i tabellen! Ett hundratal Mörrumsupportrar finns på plats i Tyrs Hov och ser sitt lag göra en riktig krigarmatch.

”Det kan mycket väl vara publikstödet som avgör en jämn match som denna. Spelarna orkar lite extra när de har det stödet i ryggen”, säger Mörrums assisterande tränare Fredrik Ekeflod, som tillsammans med Simon Skoog Peter hade ansvaret i båset eftersom Richard Melkersson låg sjuk och nedbäddad i hemmet.

Louis Ingvordsen, som haft en jobbig höst, vaktade målet för första gången på flera månader, men gjorde trots det en kanonmatch. Han räddade 35 av 36 skott, vilket gör 97,22 i räddningsprocent.

”Det var lite nervöst i början, men nervositeten försvann ganska snabbt med tanke på fansen och att det kändes som hemmaplan för oss. Jag fick dessutom väldigt bra hjälp av mina lagkamrater, vi spelade verkligen som ett lag”, säger danske ”Preben”.

Hugo Frylén fortsätter att göra mål och svarade för matchavgörande 2-1 i boxplay i tredje perioden. Hugo och Wilmer Stahmann hade noterat att Tyringe ibland spelar med fem forwards i powerplay och hade bestämt sig för att sätta högsta fart om de fick tag pucken. Så blev det också. Vilmer slet sig fri från sin bevakning och serverade Hugo som hade öppet mål.

Just Hugo Frylén var åter i händelsernas centrum. I första perioden fick han en hög klubba på läppen, som domaren missade. I tredje perioden hände samma sak. Då rök en tand, och Tyringespelaren fick 2+2 minuter i utvisningsbåset.

”Det var ju typiskt. Jag hade tappat tandskyddet i samma byte, och så händer detta”, säger Hugo och trycker ut tungspetsen genom hålet som uppstått där tanden saknas.

Fredrik Ekeflod summerar matchen:

”Det är en krigarseger. Det behöver inte alltid vara sprudlande anfallshockey som ger segrar. Att kunna vinna en sådan här match är otroligt viktigt för lagmoralen. Vi är hundraprocentiga i boxplay och har spelare som kan sätta dit pucken när chansen ges. Det är ingen tillfällighet att det är just Khalid och Hugo som gör målen”.

Redan på söndag väntar en ny match. Då kommer klassiska Huddinge IK på besök till Jössarinken. Biljett till den matchen kan du köpa HÄR.

Tyringe SoSS-Mörrum Hockey 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)
Tyringe: Mads Christian Hanneborg. Mörrum: Khalid Ibrahim, Hugo Frylén. Skottstatistik: 36-30. Publik: 608.