Hudik Hockey vann det griniga toppmötet

Det var ettan mot tvåan som gjorde upp och publiken bjöds på en match med mycket känslor och mål. Hudik Hockey kunde till slut gå segrande ur den med 7-5 (2-1, 2-3, 3-1).

Det syntes att det var två topplag som möttes och som det brukar bli när dessa två möts så blev det en hel del känslor och gruff.

Boden skulle ta ledningen i matchen innan HHC-lånet August Hansson skulle näta i sin första match, genom en uppåkning och ett avslut som nog lurade både honom själv och Bodenförsvaret inklusive målvakt kvitterade August som är inlånad från Östersund under denna helg.

Innan perioden var över hittade Henrik Olsén nät och HHC kunde gå till pausvila i ledning.

Men när Olsén istället fick besöka utvisningsbåset tidigt i den andra perioden kom Bodenkvitteringen snabbt. Och man kunde göra ytterligare ett powerplaymål ett tag senare. Faktum är att fyra av fem mål från bortalaget gjordes i powerplay.

Mindre än en och en halv minut senare så var det likaläge igen på resultattavlan efter att Christoffer Jansson klivit in från kanten och avslutat kliniskt.

När HHC sedan fick chansen i powerplay så såg Jesper Wiberg till att ta laget upp i ledning igen efter fin framspelning av Olsén och Umegård. Men Boden skulle kvittera på nytt innan periodens slut genom före detta HHC-spelaren Emil Lindblom.

Inför tredje perioden kändes det verkligen helt öppet kring vilket lag som skulle plocka hem segern men med två mål på ca fem minuter drog HHC ifrån till en tvåmålsledning. Först Adam Byström Johansson med ett fint avslut efter en öppnande passning över centrallinjen från Filip Lander. Därefter var det Henrik Olsén som hittade en lucka på Bodenmålvakten Hugo Haas.

Boden reducerade med ett nytt powerplaymål men HHC kunde stå emot och stänga ner matchen väl under de avslutande minuterna. Karl Umegård satte sedan dit 7-5 i öppen kasse och fick fira in tre poäng inför 864 åskådare i Holmen Center.

En skön seger för hemmalaget som förlorat de tidigare mötena med Boden denna säsong. Noterbart är också att HHC gjorde fler mål än vad de övriga lagen gjort tillsammans på Boden under Allettanstarten. Men däremot lär det inte hålla att släppa in mål i varje boxplay framöver, där finns det säkerligen ett par punkter som tränarduon är mindre nöjda med.

Ny hemmamatch imorgon söndag kl 16.00 mot Kiruna – köp biljett här.

Bli medlem i Hudik Hockey – förutom att du stöttar klubben ekonomiskt får du fina förmåner. Bland annat blir du inbjuden till digital träff med sportchef Lars ”Lillis” Lövblom 23/1. – Bli medlem här.

Skribent: Mathias Berglund

Matchvärden KanLås delade ut pris till matchens lirare i båda lagen. Foto: Flywood Studio