Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Lindlövens IF– ”Vi kommer äntligen spela på hemmaplan igen där vi är starka och har ett bra stöd”

Två lag möts i Renew Arena under onsdagskvällen som har helt motsatta formkurvor. Som bekant råkade Brödernas/Väsby ut för sin andra raka förlust förra onsdagen när laget föll platt borta mot Hanviken. Lindlöven å sin sida, hade en riktigt trevlig helg när laget först kvaddade Kiruna under lördagskvällen med hela 9-5 för att under söndagseftermiddagen slå tillbaka starka Boden med hela 5-1.

Riktigt imponerande av gänget från Lindesberg som i och med det hoppade upp på en tredjeplats men det i en tajt tabell där det faktiskt endast skiljer fyra poäng mellan just Lindlöven och åttonde placerade Hanviken. En seger och lite andra resultat som går ens väg kan göra att man kan ta stora kliv i tabellen.

Stora kliv hoppas annars Brödernas/Väsby ta under onsdagskvällen. Matchen mot Hanviken var inte bra där laget inte alls fick offensiven att klicka. Förhoppningsvis är dock batterierna ordentligt laddade nu när laget varit matchlediga över helgen. För att pejla läget med laget har jag vänt mig till kämpen Gilbert Gabor. Det är en spelare som alltid ”checkar in” och där man alltid får ett gott dagsverke. Så här går hans tankar inför onsdagens hemmamatch mot Lindlöven.

Hej Gilbert! Efter fem spelmässigt bra genomförda matcher blev det ett plumpt fall borta mot Hanviken i onsdags då vi förblev mållösa och föll med 2-0. Varför blev det så enligt din mening?

-Hej Krister! Jag tror att matchen mot Hanviken blev så av flera olika anledningar. De har lyckats hitta ett sätt att spela på som funkar mot oss. De har även ett väldigt bra målvakts och försvarsspel och gör man 0 mål så vinner man ju inga matcher.

Går det att skylla insatsen på en trötthet efter flera långbussresor och många spelade matcher eller var det helt enkelt så att vi inte förmådde bättre?

-Norrlands resan var självklart väldigt lång och tuff, men det är inget man kan använda som ursäkt. Jag tycker att vi hade mer att ge som lag. Vi lyckades helt enkelt inte spela så som vi ville. Som man kan se i Allettan norra just nu så är det extremt jämt där alla verkar slå alla.

Hanviken har annars varit ett riktigt spöke för oss där det blivit fyra förluster. Varför har vi haft så vårt att komma till mot just det laget som du ser på det?

-Just matchen och matcherna mot Hanviken handlar mer om att de spelat bra och gjort det riktigt svårt mot oss. De har gjort tidiga mål i samband med ett riktigt bra målvakts/försvarsspel. Då blir det riktigt svårt.

Men vi vänder blad och ser fram emot matchen mot onsdag som blir mot Lindlöven. Varför kommer vi då att genomföra en betydligt bättre match än senast?

-Vi kommer äntligen spela på hemmaplan igen där vi är starka och har ett bra stöd. Sen kommer vi alla att vara revanschsugna från senaste matchen.

Det blir en ny motståndare för oss att ta oss an. Vad känner du till om det laget?

-Jag kan väldigt lite om Lindlöven och deras trupp. Men de hade en riktigt stark helg resultatmässigt, och hittills har alla lagen i Allettan hållit en hög nivå, så det kommer nog bli en jämn match. Sen tycker jag personligen det är roligt att möta lite nya lag och spelare som man inte vet så mycket om.

Vad i vårt spel tror du blir viktigast för oss att fokusera om vi nu ska vända våran negativa trend?

-Det viktigaste blir enligt mig att vi kommer ut med hög fart, forecheckar intensivt i kombination med fysiskt spel. Då kommer vi skapa många långa anfall. Sen måste vi få i gång vår offensiv genom att vara lite mer desperata och skjuta mer puckar på mål än vad vi vanligtvis gör.

Vad känner du annars själv om din återkomst till moderklubben. Är du nöjd över vad du presterat och vad hoppas du uppbringa under resterande del av säsongen för egen del?

-Ju längre säsongen går och matcherna betyder mer så hoppas jag att jag kan bidra ännu mer med min spelstil och erfarenhet. Jag känner att jag har gjort många saker bra, men även många som kan förbättras. Men endast efter att säsongen är slut kan jag säga ifall jag är nöjd eller inte.

Slutligen Gabor, vad blir nycklarna i matchen på onsdag och på vilket sätt ska du själv försöka gå i bräschen med ditt spel?

Nyckeln på onsdag blir att vi alla är revanchsugna, har bra diciplin, och är aktiva i anfallszonen. Jag ska fortsätta spela mitt fysiska spel och vara jobbig att möta. Sen vore det kul om man kunde peta in någon retur också!

// # 21 – Gilbert Gabor

Brödernas/Väsbys kommer till matchen med full trupp förutom långtidsskadade Calle Åsell och Axel Olsson som inte heller kan vara med. I gengäld gör Filip Barklund debut och det mot sitt forna gäng Lindlöven så det kommer att bli intressant att se vad han kommer att visa upp. Numret på hans rygg kommer att prydas av #13.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren