Ronny inför Kristianstad hemma!

Bois tog andra raka segern när man i fredags besegrade Tranås med 6-5 i en riktigt underhållande match. Imorgon väntar dock en tuff nöt, då serietvåan Kristianstad kommer på besök. Hemsidan ringde upp Bois tränare Ronny Helander för att få den senaste informationen inför matchen. 

Vi börjar som vanligt med senaste matchen, där det blev en 6-5-seger efter en mycket underhållande match!

Ja jag håller med, det var en riktigt spännande och underhållande match och välspelad också. Jag tycker vi gjorde en bra match.

Vad var det ni gjorde bra?

Vi gjorde bra avvägningar när vi skulle lägga pucken djupt och när vi skulle transportera in den, vi hade bra fart och spelade på lediga blad. Vi checkade dem bra så de aldrig fick upp den där farten genom mittzonen de så gärna vill ha, och i egen zon så var vi snabba ut på dem och satte stopp för dem, så de inte fick det där snurret som de vill ha. De hade några minuter i inledningen av den andra och i slutet av den tredje, annars så gjorde vi en riktigt bra match och var det bättre laget. Nej det var mycket som var bra.

Finns det några spelare att lyfta fram?

Ja det är ett enkelt val att lyfta fram Joel Thulin. Han har gjort det riktigt bra i många matcher, och nu fick han det att lossna poängmässigt med, med två mål och fem poäng. Hela den kedjan, med han, Vincent Reimer och André Astley har gjort det riktigt bra, och även Vincent fick det ju att lossna med två mål och ett assist. De har fortsatt att jobba även om det kanske inte lossnat för dem poängmässigt, nu fick de utdelning och det var skönt för dem att få ett kvitto på att fortsätter vi bara jobba hårt så kommer utdelningen till slut.

Vad hände där i slutet av matchen?

Jag förstår att våra spelare blev griniga, för de sköt efter avblåsning inte bara en gång utan två gånger i slutminuten, och det är en del av respekten man ska ha gentemot varandra att så gör man inte. Sedan finns det inga bra bilder, men domaren påstår att Simon slagit deras spelare och vi får respektera det och gilla läget helt enkelt. Simon Eriksson kommer därför inte spela någon av våra två matcher denna vecka.

Är det någon mer som är skadad eller sjuk?

Nej alla utom Simon är tillgängliga för spel.

Hur löser du vakansen som uppstår?

Vi hade ju Hugo Pettersson som trettonde forward senast, han får gå in och ta Simons plats helt enkelt.

Imorgon väntar Kristianstad, har du koll på dem?

Ja de spelar rätt likt Tranås faktiskt. De spelar med hög fart och vill få snurr i anfallszonen, så det gäller att likt mot Tranås att vi är snabbt ute och får stopp på deras spel, men även att vi jobbar hårt i checkingspelet så de inte får upp farten, för då blir de svårstoppade.