Hanviken tog revansch på Hudik Hockey

Hanviken tog en revansch på Hudik Hockey efter periodsiffrorna 0-0,3-0,2-1 och skottstatistiken 10-9,12-5,9-8.

Första perioden startar jämnt och lagen byter chanser med varandra vilket syns på skottstatistiken.
Hudik får matchens första powerplay men man får bara spela med en man mer i en och en halv minut innan Karl Umegård åker utvisas för tripping och istället så är det hemmalaget som får spela med en man mer när dom är fulltaliga.
Hudik reder ut det boxplayet utan några större bekymmer.
Bortalaget ska återigen få chansen i powerplay i slutet av första perioden, denna gång får man bättre tryck på Hanviken men man lyckas inte göra mål denna gång heller.
Hanviken som endast släppte in tre mål i boxplay under grundserien visar prov på sitt fina boxplayspel.

Andra perioden är endast en minut gammal när Hudik Hockey drar på sig periodens första utvisning och i detta numerära överläge så skulle Hanviken ta ledning. Det var full trafik framför Isak Johansson i Hudikmålet och via ett backskott så styrs pucken på Hanvikenspelare och in i mål.
Hudik Hockey jagar ett kvitteringsmål men Hanviken visar ett solitt försvarsspel och målvakten Carl Lidö visar varför han har noterats för en nolla i Hockeyallsvenskan denna säsong.
Hanviken skulle också göra 2-0, likt 1-0 målet så var det återigen ett backskott med trafik framför mål som gjorde att pucken hamnade i Hudikmålet.

Efter detta mål börjar Hudik vakna till och man börjar spela mer resolut och med mer desperation men man skulle inte komma närmare än ett ribbskott i denna period.

Cirka två minuter in i tredje perioden utvisas Hudik Hockey för tripping, man klarar av boxplayet och kan fortsätta sin jakt på att spräcka Carl Lidös nolla men efter en snabb omställning av Hanviken och en Hudikspelare som oturligt tappar skäret så kan Hanviken göra 3-0.
Det skulle dock inte dröja allt för länge efter 3-0 innan Hudik fick upp hoppet då man reducerade till 3-1 efter ett rappt skott av Filip Sjöberg.
Hudik fortsätter att trycka på för att knappa in på Hanviken och i ett powerplay så ska man få några vassa lägen men Lidö i Hanvikenmålet bjuder på en riktig fin sidledsförflyttning bland annat.

I ett av Hudiks anfall så vinner Hanviken pucken och ställer snabbt om till anfall och i en två mot tvåa så kan man utöka sin ledning genom ett distinkt dragskott av Oskar Ståhl.
Samme Oskar Ståhl skulle bara några sekunder senare få chansen att fullborda sitt hattrick på straff men denna gång gick Isak Johansson segrande ur duellen.
När Isak Johansson lämnat sitt mål och Hudik tryckte på för en reducering så skulle dock Oskar Ståhl få göra sitt hattrick i tom bur.

Detta var Hudik Hockeys andra förlust på bortaplan i sin tredje bortamatch. På söndag får man chansen att bättra på den statistiken då man ställs mot Nyköping som Hudik Hockeys huvudtränare Filip Algeman tränade i fjol.

Skribent: André Norman-Enström