Inför matchen: Brödernas/Väsby vs Kiruna IF– ”Det är ju alltid något speciellt att få spela mot sitt gamla lag”

En viktig helg väntar för Brödernas/Väsby och en helg som erbjuder returmöten mot Kiruna och Boden. Två lag som man mötte på bortais för ett par veckor sedan och där den matchserien innebar tre poäng av sex möjliga.

Det var också mot dessa motståndare som Brödernas/Väsby satte sina senaste mål eftersom laget allt sedan mittakten mot Boden förblivit mållösa. Det har lett fram till tre raka förluster och en nedåtgående trend som tyvärr innebar beslutet att samarbetet med tränare Markus Odén avslutats. Ett givetvis tråkigt beslut och vad man än tycker om det så måste man nu lägga det gamla bakom sig och blicka framåt.

Förhoppningsvis kan beslutet ge mer energi till gruppen vilket oftast brukar bli den snabba effekten av ett tränarbyte. Och mer energi behöver bevisligen visas ute på isen eftersom laget efter två bra inledningar av de senaste matcherna ändå till slut har fått spelet att gå i baklås mot såväl Hanviken som Lindlöven. Defensiven har varit tillräckligt bra för att vinna matcherna men offensivt finns betydligt mer att hämta och nu gäller det för spelarna som ska leda laget att verkligen göra det för det kommer att krävas två riktigt bra insatser för att vinna mot de norrländska motståndarna.

Såväl Kiruna som Boden har och kommer att flyga ner till Stockholm där förstnämnda laget spelar redan ikväll borta mot Vallentuna. Det gör att matchen under lördagen är senarelagd och där matchen startar så sent som klockan 18.30.

Kiruna kommer till matchen med förnyad energi efter att laget lite överraskande vann borta mot Hudiksvall efter straffar i söndags. Det gjorde de genom att spela smart där de höll ihop defensiven och sedan ställde om i snabba och vassa omställningar.

Kiruna är det nordligaste laget i Hockey-Sverige men trots det finns det en spelare i laget som känner sig ganska så hemtam när han anländer till Upplands Väsby. Jag talar då om tidigare Väsbyspelaren Felix Fjällkeborn som gjorde en och en halv säsong i föreningen mellan åren 2017-2019. Jag har tagit några ord med honom och hans tankar inför återkomsten låter enligt följande.

Hej Felix! På lördag kväll kommer du tillbaka till Renew Arena igen. Hur känns det att få besöka Väsby igen för en härlig hockeymatch?

-Tjena Krister! Det ska bli roligt att få spela en bra hockeymatch mot ett bra hockeylag.

Det var ju ett tag sedan som du sist spelade hos oss. Känns det speciellt att möta just oss eller börjar det bli som vilken hockeymatch som helst?

-Det är ju alltid något speciellt att få spela mot sitt gamla lag, så det ska bli kul.

Ni har haft en blandad hockeyhelg där ni läckte bakåt mot Lindlöven men där ni sedan tog en oerhört stark seger efter straffar mot Hudiksvall. Berätta lite om dessa två matcher och vad det var som gjorde att ni kunde vända tillbaka så starkt under söndagen?

-Mot Lindlöven så var vi på mellis nästan hela matchen men på söndagen mot Hudik var vi där och gjorde jobbet till 100%. Vi spelade för varandra och det visade sig att vi kan vara med och slå de bästa lagen i den här serien.

Du var för övrigt starkt inblandad i er seger eftersom du låg bakom kvitteringspucken till 1-1 mot Hudik. Vad säger du om din egna insats och hur känns formen?

-Är väl inte helt nöjd med min insats hittills under Allettan men nu gäller det att steppa upp och visa vad man går för.

Vad säger du annars om er start i Allettan. Vad har ni gjort bra och vad behöver ni fortsatt förbättra?

-Vi måste bara fortsätta att spela på vårt sätt och spela enkelt så kommer vi att ta poäng mot dem flesta lagen.

För två veckor sedan förlorade ni i Lombia mot oss med 0-5. Vad kommer du ihåg från den matchen och hur upplevde du oss då som lag?

-Jag tyckte att det var en rolig match att spela där båda lagen hade mycket chanser men Väsby drog det längsta strået och gjorde mål på sina chanser.

Varför tror du att ni kommer att göra en bättre insats nu på lördag?

-Vi tar med oss matchen mot Hudik och ska spela på samma sätt som vi gjorde mot dem så kommer vi att vara med och fighta om poäng på lördag.

Slutligen Felix, på vilket sätt kommer du att utmärka dig på isen på lördag och vad tror du blir ert recept för poäng?

-Jag försöker bidra med det flesta på isen men hårt jobb och åka mycket skridskor är väl det jag syns mest för. Receptet på lördag är att inte stressa med pucken och spela efter vår gameplan.

// # 9 Felix Fjällkeborn – Kiruna IF

Brödernas/Väsbys har förutom långtidsskadade Calle Åsell och Axel Olsson som vilar från matchen, truppen intakt och det är ett ordentligt revanschsuget lag som kommer att kriga stenhårt under lördagskvällen för att bryta den negativa trenden.

Varmt välkomna!

Vid pennan

Krister Holmgren