Senaste nytt inför Alvesta borta!

Mörrum Hockey möter ikväll nykomlingen Alvesta SK på bortaplan i en mycket viktig match i Hockeyettans fortsättningsserie. Goiset är tabelltvåa och Alvesta fyra. Bara en poäng skiljer de båda lagen åt i kampen om de så kallade play in-platserna.

Båda lagen kommer till spel med stort självförtroende. Mörrum har sex raka segrar, men Alvesta är inte mycket sämre. Smålänningarna har vunnit sina fem senaste matcher. Ikväll är det också fritt inträde i Virdavallens Ishall, vilket borgar för hockeyfest.

”Det har sett bra ut under träningarna den här veckan. Vi har fått energin åter och är inne i bubblan igen. Vi hade två tuffa matcher förra helgen (Tyringe och Huddinge) som vi vann. Men det slet på laget. Det var skönt att vi inte spelade i onsdags. Grabbarna fick ledigt i tisdags. Det tror jag var bra för gruppen”, säger Mörrums tränare Richad Melkersson.

Mörrum har förlorat båda matcherna mot Alvesta den här säsongen.

”Det är bra tändvätska. Vi vill ha revansch. Det är dessutom en viktig sexpoängsmatch. Vi vet Alvestas styrkor och svagheter och ska förstås försöka utnyttja det. Vi måste spela vår hockey i 60 minuter”.

Goiset har frågetecken för några spelare inför kvällens match, på grund av skador och sjukdomar. Kimi Harju finns med i truppen, som består av tolv forwards och sju backar.

En busslast med supportrar från Mörrum kommer att finnas på plats i Alvesta, och förhoppningsvis kommer ytterligare Goisare att ta sig till Virdavallens Ishall på egen hand för att stötta bortalaget.

Matchen kan streamas via såväl Hockeyettan Play som BLT och Sydöstran.