Mörrum-Borås HC: Kvällens Goisare imorgon är Roger Jönsson!

Kvällens Goisare mot Borås HC imorgon är Roger Jönsson, 50. Roger är mest känd som en stor Olofströmsprofil, men gjorde tre mycket framgångsrika säsonger i Mörrum Hockey. 1994/95, 1995/96 och 2001/02 då Goiset tagit klivit upp i Allsvenskan. Roger svarade den säsongen för imponerande 48 poäng på 46 matcher.

”Det var en tuff säsong där vi startade fantastiskt bra på hösten. Men på våren fick vi kvala oss kvar. Ett kval som vi vann. Vi hade härliga lirare i laget. Bland annat ”Putte” Eriksson, ”Lönken” (Mathias Lönqvist) och ”Jensa” Bergenström”.

Roger Jönsson har under sin karriär hunnit med spel i Elitserien med både VIK Hockey och Linköping HC. Förutom Mörrum har han också representerat Rögle, Nyköping och Huddinge i Allsvenskan. Det var också i Huddinge som karriären avslutades våren 2008. Trodde alla. Men Roger spelade faktiskt ytterligare en match året därpå, och det var inte vilken match som helst heller.

”Jag la skridskorna på hyllan inför säsongen 2008/09 och tog jobbet som klubbchef i Olofström. Vi fick lite skador på slutet och vi fajtades om en playoffplats med KHK. Så jag spelade den sista matchen mot just KHK den säsongen. Inget roligt avslut då vi förlorade matchen, men otroligt kul att få spela en match i Stålhallen inför fulla läktare”.

Roger var sedan sportchef i IK Oskarshamn i sex säsonger innan han återvände till Olofström. Idag är han verksam som juniortränare och ansvarig instruktör på hockeygymnasiet. En av Rogers söner (Lowe Knoester) spelar i Goisets framgångsrika U16-lag.

Vilket är ditt bästa minne som Mörrumsspelare?

”Jag har många härliga minnen från min tid i Mörrum. Jag spelade med flera fantastiska spelare och älskade verkligen atmosfären på Jössa på den tiden. Mitt första år i Mörrum var speciellt. Jag fick spela med ”Kist” (Hans Gunnarsson), ”Abris” (Hans Abrahamsson), ”Päran” (Per-Anders Gustavsson), ”Svanen” (Joakim Svanhall) och ”Kloss” (Roger Klozz).

Imorgon kommer Roger att finnas på plats i huvudentrén från 18.00 och hälsa publiken välkommen till Jössarinken, dela ut programblad och snacka lite gamla minnen med de som vill.

Biljetter till den viktiga sexpoängsmatchen mot Borås HC köper du HÄR.

Foto: Pär-Magnus Ström