Inför matchen: Nyköpings SK vs Brödernas/Väsby – ”Gissar på att vi kommer att möta ett Väsby med lite nytändning efter senaste veckan här”

Det vankas ett lite extra härligt lördagsmöte i Nyköping mellan hemmafavoriterna och Brödernas/Väsby. Det är nämligen så att Nyköping bjuder på en familjedag vilket innebär fritt inträde till matchen. Det lär leda till en härlig inramning med storpublik på läktarna och det är klart att sådana matcher innebär en extra tändning för spelarna som ska göra upp om poängen.

En tändning som Brödernas/Väsby kan behöva efter de två avslutande perioderna hemma mot Sundsvall i den senaste matchen. Då var laget mer än lovligt tama och där Sundsvalls offensiva bombardemang till slut gav utdelning. Något som innebar att de kunde vända 0-2 underläge till seger med 3-2 efter att de avslutade matchen med kliniska avslut.

Förhoppningsvis blev den matchen en läxa för Brödernas/Väsby som ju började så stabilt men som därefter glömde att knyta ihop säcken. Gör man inte jobbet fullt ut under matchens fulla minuter så blir man skadeskjutna och det visar inte minst tabellen där det endast skiljer tre poäng mellan Brödernas/Väsbys fjärdeplacering mot niondeplacerade Sundsvall. Lagen så verkligen varandra till höger och vänster och det innebär att varje inskottad poäng är guld värd och förhoppningsvis kan den vetskapen göra så att Brödernas/Väsby nu gör jobbet fullt ut.

Nyköping är alltså lördagens motståndare och det är ett gäng som precis som övriga lag i serien, Piteå undantaget, blandat och gett hitintills i Allettan. De har spelat två matcher färre än Brödernas/Väsby och har på sina åtta spelade matcher tagit tolv poäng och där segarna kommit mot Hudiksvall, Sundsvall, Hanviken samt Lindlöven. De har i sina bästa stunder visat att de är ett gäng att ta på allra största allvar så varningens finger är härmed utfärdad.

För att få reda på lite mer om Nyköpings lag inför lördagens match så har jag vänt mig till deras spelskickliga center Albin Ivarsson-Hamberg. Så här går hans tankar inför lördagseftermiddagens spännande batalj:

Hej Albin! Det vankas ännu ett möte oss emellan. Det tredje för säsongen. Sett utifrån det, vad tror du väntar er på lördag?

– Tjena! Gissar på att vi kommer att möta ett Väsby med lite nytändning efter senaste veckan här.

Vad är dina intryck om vårt lag och vad behöver ni framför allt se upp för såsom du ser på det?

– Skickligt och tungt lag att möta. Vi behöver spela vårt spel och hålla huvudet kallt.

Ni har ju fritt inträde så det vankas säkert en hel del folk på matchen. Hur tror du att det kan komma att påverka intensiteten på isen när stämningen är hög runtomkring på läktarna?

– Kommer bli en härlig inramning där jag hoppas att vi kan bjuda på en fin match!

Ni har endast spelat åtta matcher hittills i Allettan och på dessa tagit tolv poäng. Är du nöjd över vad ni presterat hitintills?

– Ja precis, vi har hamnat lite på efterkälken från start här då upplägget på spelschemat har varit lite lustigt. Tycker vi ligger med bra och har givetvis allt i egna händer fortfarande.

Senast kommer ni från ett back-to-back möte med Hudiksvall där ni tog en seger samt föll med uddamålet senast. Vad säger du om den matchserien?

– Riktigt tuff back to back där det blev lite slutspelskänsla över det hela. Härligt att få bygga upp lite stämning i gruppen för vad som komma skall.

Vad tycker du annars att ni som lag gjort bra i Allettan och som ni önskar bygga vidare på?

– Vi har tuggat på som en lagmaskin där alla chippat in, kan vi spela på det sättet och krydda med lite annat så tror jag att det kan bära en bra bit.

Du har personligen gjort en fin säsong och levererar ju poäng såsom i fornstora dagar. Hur känns kroppen och hur är formen?

– Haha…ja,, man har ju insett att man behöver sköta om kroppen mer och mer numera. Kroppen går just nu igenom besiktningen utan en enda tvåa så det får man se som godkänt!

Är det några andra spelare i ditt lag som tycker lyst på sistone och som du kan ge oss en liten ”heads-up” på?

– Med tanke på att vi tuggat på som lagmaskin är det svårt att hitta enstaka namn. Men det får bli Fahla i målet, han kan man lita på i alla väder.

Slutligen Albin, vad tror du på för typ av matchbild på lördag och vad tror du kommer att fälla avgörandet?

– Kommer bli en tight historia där laget som orkar göra skitjobbet bäst vinner.

// # 23 Albin Ivarsson-Hamberg – Nyköpings SK

Brödernas/Väsbys trupp är lite oklar inför matchen. Klart är att Calle Åsell missar matchen men i övrigt ska alla vara tillgängliga så det blir spännande att se hur matchtruppen kommer att formeras nu när det finns lite mer alternativ att välja på.

Vid pennan

Krister Holmgren