Stabil laginsats bäddade för tre poäng uppe i Piteå

Hudik Hockey ställdes mot serieledarna Piteå på bortaplan. Det skulle bli en jämn och målsnål match mellan ettan och tvåan i tabellen. Efter ett uppoffrande spel så skulle segersiffrorna skrivas tills 1-0 i Hudik Hockeys favör och skottstatistiken 19-19.

Direkt från matchens första tekning så såg man att Hudik Hockey kommer ut rejält påkopplat och motiverat för denna uppgift, man vinner många andra puckar och är noggrann i sitt spel ute på planen. När drygt halva första perioden är spelad så lyckas Hannes Lindström rädda kvar en puck på blå linjen i offensiv zon, han slår ner den i rundeln till Jesper Wiberg som tar med den in mot mål och hittar William Eckmyhl i slottet som prickskjuter in 1-0 till Hudik Hockey.
Innan periodens slut så ska Hudik drabbas av en utvisning men man hinner endast spela boxplay i 40 sekunder innan Piteå drar på sig en utvisning och vi har 4 mot 4 ute på isen.
Hudik är spelförande men det är jämnt och tight där ute på planen vilket man ser på skottstatistiken som slutar 5-3 efter första perioden till gästerna från Hudik. Under första perioden fick vi också se Axel Olsson göra sina första byten och han tillförde många puckvinster och bra energi ute på planen.

Andra perioden hinner knappt dra i gång innan det är dags för Hudik Hockeys Philip Eriksén att testa på hur utvisningsbåset i Piteå känns. Hudiksvall jobbar bra i boxplay och klarar av detta, efter boxplayet så tar Hudiksvall över matchen igen och man skapar några farliga lägen men Johannes Sundström i Piteåmålet agerar stabilt. Hudik Hockey vårdar pucken på ett bra sätt, får långa anfall och ett bra tryck på Piteå.
Drygt åtta minuter in i perioden så drabbas bortalaget av en utvisning och i samma veva konstaterar man att isen inte är i spelbart skick utanför Hudiks bås. Materialaren Chrille Jonsson var riktigt nyfiken över isreperationen och kanske var det han som kom med värdefulla tips till vaktmästarna i LF Arena så att matchen kunde fortsätta spelas. Även detta boxplay skulle bortalaget reda ut på ett förtjänstfull sätt. Strax innan denna utvisning så krockar det tidigare Hudik Hockeylånet August Hansson (nu utlånad till Piteå) olyckligt med en lagkamrat, det tar så pass illa på August att han blir ledd av isen direkt till omklädningsrummet. Vi skickar våra tankar till August och hoppas att allt gått bra med honom.
Hudik fortsätter med bra puckvård och uppoffrande spel även i denna period men Piteå har ett anfall där dom ropar på mål men Isak Johansson lyckas rädda pucken på mållinjen med klubban bakom kroppen. Vi får inte se något mål i andra perioden. Lite fler skott fick vi dock se i andra perioden där skottstatistiken slutar 9-7 till Piteå.

Tredje perioden är Piteå på kvitteringsjakt men Hudiksvall spelar smart med pucken och får klockan att gå.
Med tre minuter kvar av matchen så väljer Piteå att ta time-out och plocka ut målvakten. I spel 6 mot 5 får dom bra tryck på Hudik men ett otroligt uppoffrande spel av Hudik med mängder av skottäck och en riktigt stabil Isak Johansson längt bak kunde tillsammans se till att nollan hölls intakt och tre poäng plockas med i bussen hem till Hudiksvall.

Ett otroligt spännande slut på matchen och man blir otroligt stolt att se hjärtat och det uppoffrande spelet på slutet.

Nu laddar vi om för Vallentuna på hemmaplan på torsdag. Kom dit och hjälp grabbarna i jakten på tre nya poäng.

Du bokar din biljett på biljett.hudikhockey.se
Passa samtidigt på att säkra din plats till gratismatchen mot Lindlöven på lördag.