Sent mål fällde Bois

Bois ledde länge den viktiga sexpoängsmatchen borta mot Visby, men en Visbykvittering fem minuter in i andra följdes av en segerpuck för hemmalaget med mindre än 1½ minut kvar och Bois fick ånyo se sig besegrade med 2-1 (0-1,0-0,2-0).

Ingen som såg dagens Boismatch kan klaga på Bois inställning. För maken till krig killarna visade upp från första nedsläpp. Man täckte skott, man vann kamperna framför egen kasse och överlag många av duellerna på isen. Man fick också ett ledningsmål i den första perioden, då man i spel fem mot tre kunde kruta in pucken från vänster tekningscirkel. Ja ni vet alla vem som bombar därifrån, Anton Blomberg. Bois reder efter det ut ett eget boxplay på ett bra sätt, ja Visbychanserna var överlag få i den första perioden. Ett halvfriläge var väl allt, men då räddade Tobias Sandberg fint. Bois chanser var inte direkt heller frikostigt tilldelade, men förstakedjan ledda av Ludwig Wistén hade ett riktigt bra dubbelläge med tryck in på returer från nära håll, men Filip Lindblad i Visbykassen räddade.

Den andra perioden inleds jämnt, där Lukas Larsson har det allra bästa läget när han blir fri med Lindblad, men Visbymålvakten räddar. Där var det starkt förarbete av Carl-Johan Gustavsson som vann pucken bakom mål och serverade Lukas. Bois spelade betydligt mer cyniskt denna match, man chippade hellre ut när man hamnade under press än chansa på att spela sig ut. Det gjorde att Visby visserligen hade en hel del puck, men samtidigt hade de förtvivlat svårt att skapa något vasst mot ett resolut spelande Boisförsvar. De lägen som ändå uppstod hanterade Tobias Sandberg på bästa sätt, det såg aldrig riktigt farligt ut.

Till den tredje perioden så började Visby skyffla alla puckar mot mål. Det gjorde att Sandberg fick lite mer att göra, men han hanterade det ändå bra. Fram till fem minuter var spelade. Då lyckades Anton Johansson vinna en duell vid sargen, kom in från rätt dålig vinkel, sköt ett skott som Sandberg räddade men returen hittar ett litet hål mellan Sandbergs benskydd och det var kvitterat. Efter det blir det rätt böljande hockey, där det blir en hel del nästanlägen, men som rinner ut i sanden. Men så med 1½ minut kvar, spelar Bois fast sig bakom mål, pucken går upp på Elias Lindström framför detsamma och han hänger upp den i klubbkrysset och det står 2-1. Ett riktigt tungt mål för Bois som som sagt var verkligen krigade hela matchen. Bois chansar med att plocka ut målvakten i slutet, men lyckas inte få till den där klara målchansen som man skulle behövt för att göra mål. Visby vinner sålunda med 2-1.

Dock så finns det mycket för killarna att ta med sig från matchen. Offerviljan, kriget framför egen kasse, alla skottäckningar och besluten att spela enkelt när det behövs. Bäst i Bois idag var backparet med Anton Blomberg och Tobias Aronsson, även målvakten Tobias Sandberg och forwardsen Ludwig Wistén och André Astley Rydberg ska ha plus.

Nu väntar bortaderby på fredag. Snacka om viktig match!