Vi vann rättvist!

Bois kvitterade igår kvartsfinalserien mot Väsby till 1-1 i matcher sedan man vunnit möte två med 4-2. Som alltid i en slutspelsmatch är det första målet otroligt viktigt, och igår stod återvändande Roman Semjonov för 1-0-målet i den första perioden. Det var hans första mål i Boiströjan denna sejour, och hemsidan ringde upp Roman för att höra hans syn på målet, lagets insats och hur hans form är. 

Igår kom första målet i Boiströjan denna sejour, hur kändes det?!

– Det var riktigt gött, det var det, det var länge sedan.

Ja hur länge sedan var det du gjorde mål?

– Ja mer än ett år sedan, i januari någonstans så det var jävligt gött.

Det var dessutom ett väldigt viktigt mål!

– Ja det var det, alla mål är viktiga, särskilt i ett slutspel.

Hur viktigt är det annars att kunna spela på en ledning?

Det är skönt, då kunde vi slappna av lite mer och våga spela mer, hade de gjort första hade vi behövt jaga och kanske stressa upp oss, nu kunde vi spela på ledning med lite mer självförtroende

Vad har du annars att säga om matchen?

– Jag tycker att vi vinner rättvist, vi är bättre än dem överlag.

Vad gör ni bra?

– Vi håller ihop som en enhet, vi är tunga att möta, jobbiga och åker mycket skridskor, har lång anfall och behåller kylan så vi inte drar på oss någon onödig skitutvisning.

Vad är ni starkare i för detaljer i spelet?

Jag tycker att vi är bättre i närkampsspelet och noggrannare med pucken. Sedan var vi effektivare än dem med.

Matchen för egen del, du har fått en ny roll och spelar numer i andrakedjan…

– Det går framåt, nu har vi bara spelat tillsammans två matcher och hade bud på flera mål, så ju mer vi får spela desto bättre kommer de att bli.

Hur väl kompletterar ni varandra tycker du?

– Vi gör det bra, André har en mer defensiv roll medan Thulin åker mycket skridskor och jobbar hårt, medan jag är lite gubben i lådan och är lite överallt och försöker vara stark på puck och spela fram så ofta det går.

Hur är din form?

– Den blir bara bättre och bättre, så nu är det bara att se framåt.

Vad tar längst tid att komma ifatt med?

– Flåset skulle jag säga, att orka hela matchen och att ta rätt beslut så man inte orkar en period och sedan börjar fuska, att tappa huvudet. Man får anpassa spelet lite och spela lite enklare, speciellt i så viktiga matcher som i ett slutspel. Så flåset och att bibehålla skärpan.

Du har fått lite avlastning då Oscar Cederqvist kommer in ibland och avlastar något byte, tycker du att det är ett bra sätt för att du ska orka hålla skärpan i tre perioder?

– Det tror jag, sedan är det bra att få in ”Ceder” i spel med, han får ju lösa av en del andra spelare med, så det är bra.

Nu står det 1-1 efter de två inledande bortamatcherna, vad har du för tankar om hemmamatcherna?

– Jag hoppas vi ska gå ut och visa att det är vi som bestämmer och avgöra matchserien under helgen.

Vad betyder hemmaplanen för er?

– Jättemycket! Vi kommer ha publiken med oss och det kommer tjoas och skrikas och vara en sjätte spelare för oss, det triggar oss! Så det är bara en fördel.

Till sist: Nu har du varit en dryg månad i klubben sedan återkomsten, hur har tiden varit?

– Den har varit bra, jag har kommit in i gruppen bra, men så känner jag några sedan innan med, så det har varit lugnt. Jag känner ju materialare, massör och tränare med sedan tidigare, så det har varit enkelt att komma in.

Av Krister Holm