Inför kvartsfinalreturen med Christian Hägg

Till helgen kan det avgöras. Efter 1-1 i matcher går matchserien ner till Mariehus Arena och Mariestad och om något lag tar två raka segrar i den arenan så är det laget vidare till semifinalspelet.

Det bäddar för extra krydda och spänning i en matchserie som hitintills varit väldigt jämn. Brödernas/Väsby var snäppet vassare än Mariestad i tisdags och vann således matchen medan Mariestad vände på steken i onsdags efter att de varit lite hungrigare, lite mer fysiska och lite hetare i närkampsspelet.

Det är ingredienser som Brödernas/Väsby behöver visa upp mer utav för att man ska kunna besegra ett vanligtvis hemmastarkt Mariestad. Noggrannheten i försvarsspelet. Hårdheten i närkampsspelet samt även förmågan att behålla kylan är saker och ting som nog kommer att vara A och O för att bli framgångsrika.

Många av dessa ingredienser finns hos kämpen Christian Hägg. Han hade en bra start på kvalet då han skottade in tre mål, varav de två enda som Brödernas/Väsby fick in bakom Mariestads målvakt under onsdagskvällen. Jag har tagit några ord med denna krigare som faktiskt kommer tillbaka till en arena där han tidigare i sin karriär spenderat tre säsonger. Vad han känner inför det, vad han tycker att vi behöver förbättra sedan senast och vad han tror att nycklarna till en seger blir, berättar han bland annat om i intervjun nedan.

Hej Christian! Trots dubbla mål av dig fick vi kliva av match nummer två med en tung förlust och det är därmed kvitterat i matchserien. Vad säger du om vår insats i onsdags?

-Hej Krister! Ja, det var en sur förlust, men det är små marginaler i playoff och det gäller att inte bli för glad när man vinner och för nedstämd när man förlorar utan det är först till 3 vinster som gäller. Matchen i övrigt, så finns det mer att önska ifrån vår sida.

Vad gör vi där inte lika bra kontra segermatchen i tisdags om du ska försöka analysera de båda matcherna?

-Tycker vi blir lite för runda över lag i match två. För mycket utsida samt att vi drar ner på tempot i spelet med puck över hela banan. Det gynnar Mariestad med ett lägre tempo och mer buffelhockey

Nu har vi mött Mariestad i två matcher. Vad säger du om deras lag och har det varit ett motstånd såsom du förväntat dig?

-Mariestad är ett lag som från röd och framåt är väldigt aggressiva och skickliga, men att i egen zon kan de lätt bli passiva vilket vi måste utnyttja mer.

Vad tycker du har kännetecknat deras spel?

-Vad som kännetecknar Mariestad är väl att de är ett offensivt skickligt lag som vill spela i vår försvarszon.

Nu vänder matchserien ner till Mariestad till helgen. Vad behöver vi göra där för att åtminstone knipa en seger?

-Vad vi behöver göra är att dra upp tempot i passningsspelet och våga komma mer på insida i anfallszon.

Det är en ishall där du för övrigt tillbringat tre säsonger i. Hur är känslorna över att komma tillbaka dit igen?

-Jag trivdes bra i Mariestad så det ska bli kul att komma tillbaka dit. Många fina gamla minnen.

Vad är det då för typ av Christian Hägg som publiken i Mariestad då kommer att få beskåda?

-Det är nog samma spelare som i dessa tidigare matcher, en som ska göra allt vad som krävs för att se sitt lag vinna.

Slutligen Christian, varför kommer vi att göra en betydligt bättre insats än senast och vad behöver vi framför allt få till i vårt spel?

-Vi är väldigt revanschsugna efter senaste matchen och det kommer att synas till helgen.

// # 91 – Christian Hägg

Läget i laget inför returen är fortsatt positiv. Samtliga spelare förutom långtidsskadade Calle Åsell, är redo för att ta revansch på sig själva och de kommer att göra allt för att säsongen inte ska vara till ända efter söndagens match.

Vid pennan

Krister Holmgren