Killarna är grymt taggade!

Imorgon smäller det! Hemmapremiär i slutspelet i en match mot ett favorittyngt Väsby, kan det bli bättre?! Bois vann senaste mötet med 4-2, och har därmed 1-1 i matcher inför helgens dubbelmöte i Mariehus arena. Vid seger i båda mötena så är laget klart för semifinal, det sista steget innan den allsvenska kvalserien. Men det gäller att ta ett steg i taget, och det första är alltså att vinna morgondagens möte. Bois tränare Ronny Helander menar att laget är heltaggat!

Vi börjar sedvanligt med föregående match, där det blev en stark seger med 4-2 i kvartsfinal 2 och därmed kvitterade ni serien…

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra match, det är ett snäpp upp sedan förstamatchen, vi hade några punkter att korrigera och det tycker jag vi gör på ett bra sätt.

Min uppfattning är att det var en domare som släppte otroligt mycket, hur var din uppfattning?

– Jag gillar när domarna släpper när det är på gränsen, men crosscheckingar i huvudhöjd är inte på gränsen, det är farligt. Men det gick ändå att snacka med honom, det ska han ha cred för.

Trots mängder med fulsmällar så höll ni er ändå i skinnet!

– Ja det var tuffa tag, då handlar det om att inte bli frustrerad och ge igen, då blir det lätt utvisning och det är för viktiga matcher för att åka på såna.

Finns det några spelare att lyfta fram?

– Jag tycker Simon Eriksson går i bräschen, han har någon backcheck i andra där han tar ifatt 15 meter i backchecken och visar karaktär hela matchen tycker jag. Men det är många gör det bra, det är kollektivet som gör att vi vinner. Ska jag ändå lyfta en till så är det kanske Anton Blomberg med, som täcker säkert 10 skott genom att sträcka fram foten, det visar på vilken moral det finns i laget, att täcka skott så. Men vi har många exempel där spelare ger allt i bytena, så det är fin moral och det är sånt man behöver för att vinna slutspelsmatcher.

En glädjande sak var att alla fyra kedjor gör var sitt mål!

– Ja det visar att vi har bredd och att alla kan leverera. Det är bra mål dessutom, vi gör många bra saker innan det blir mål. Vid första sätter vi hård press och vinner pucken och sticker in den framför mål, på andra jagar ikapp och vinner puck och är distinkta när läget kommer. Trean är ett spelskickligt mål och fjärde är ett skolboksexempel på hur vi vill spela, där vi bär in pucken och spelar på ledig spelare och en bra dragning och fin framspelning till fri spelare som smäller in den.

Ja det VAR väldigt snygga mål!

– Ja så var det. Sedan vill gärna ha några slumpmål med, men de kommer. Vi är distinkta i lägena, som Lundin som smäller in den direkt, det är kul!

Du möblerade om i andrakedjan inför slutspelet här då Roman Semjonov bytte plats med Vincent Remier som gick till fjärde. Hur tycker du att det har fallit ut?

– De har varit bra, alla fyra kedjor har skött sig väldigt bra. Roman är otroligt skicklig med puck, han har inte samma speed kanske som Reimer, men han är spelskicklig. Och fjärde gör väldigt mycket rätt med, jag tycker att Reimer har fått fart där, även Ceder gör det bra när han kommit in, så vi har en bra bredd där alla bidrar.

Har något i Väsbys spel överraskat?

– Nej inte i grunden, vi hade bra koll på dem, det finns ju video att kolla på så man har bra koll, men först och främst handlar det om att spela vårt spel så bra som möjligt, då har man bra möjlighet att vinna matcher.

Nu står det 1-1 i matcher inför de två hemmamatcherna, hade du köpt det utgångsläget i förväg?

– Ja absolut! När vi inte har hemmaplansfördel måste man vinna en borta och nu har vi gjort det, så nu har vi bra läge inför hemmamatcherna.

Tror du att Väsby kommer spela något annorlunda nu när det blir bortaplan för deras del?

– Nej det kommer bli samma tuffa fajt och små marginaler, det handlar om att göra allt i varje byte, det kommer inte skilja mycket när matcherna summeras. Men nu har vi hemmaplan, så det ska bli skitkul att spela imorgon, de är grymt taggade killarna.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd