Lagbygget 2024/2025: Hjärnan är på plats!

Jens Brändström är huvudtränare i Mjölby HC även säsongen 2024/2025.

Tidigare i dag publicerade vi en längre intervju med sportchefen Anders Tingman, där han bland annat berättade att det viktigaste i ett lagbygge är att börja med ryggraden. Den bärande konstruktionen är helt central för att ett lag ska fungera och lagkänslan är närmast att likna med ryggmärgen, det som gör att saker händer runt omkring.

Ryggraden och ryggmärgen vore dock ingenting utan en hjärna, som sänder signaler till resten av lagkroppen och hjälper till med att komma fram till vad de ska göra. Visst, liknelsen haltar en aning, men vad gör väl det? Huvudsaken är att en förlängning nu är klar med huvudtränaren Jens Brändström, som alltså fortsätter i Mjölby Hockey även 2024/2025!

– Det ska bli otroligt roligt att fortsätta resan med det här laget och MHC som förening, att fortsätta bygga upp något riktigt bra och jobba för att utmana högre upp i hierarkin, säger Jens själv strax efter att bläcket har torkat på det underskrivna pappret.

– Som sagt, det är mycket roligt att allt nu är klart och jag kan inte vänta med att komma igång med allt jobb som det innebär inför kommande säsong!

Det sedan tidigare befintliga avtalet mellan MHC och Brändström var skrivet på 1+1 år. I och med att båda parter vill fortsätta tillsammans blir det nu verklighet, plus att de även har kommit överens om vad som ska göras innan säsongen drar igång på allvar.

– Föreningen och Jens är överens om vad som kommer att ske efter den sista mars, då hans kontrakt formellt går ut för det första året. De fyra månaderna innan nästa säsong drar igång är nu klara i stort med uppdrag i föreningen för Jens del, berättar sportchefen Anders Tingman.

– Han kommer bland annat att jobba med sommarträningen i föreningen. Vi måste komma tillbaka till en träningskultur, vi har tappat den över tid. Samlas, ha vår bas i ishallen och utgå därifrån med vår fysdel, förklarar han.

– Det gäller även för våra juniorer, för att de också ska lära sig hur viktigt det är med uppbyggnadsperioden för att kunna ta nästa steg. Där har vi svävat ut, vilket kan hända i Division 2 när man inte riktigt kan ställa samma krav. Det är en sak som vi kommer förändra till det bättre framåt, ta hem fysdelen för att bygga en träningskultur från sommaren in i vintersäsongen.

Därmed är alltså en helt central kroppsdel på plats i Mjölby Hockeys lagbygge inför säsongen i Hockeyettan 2024/2025.