Carl Wassenius (Brödernas/Väsby), Wictor Ragnewall (Kristianstad), Lucas Torstensson (Hudiksvall) – alla vinnare på torsdagen. FOTO: ERIK KRUSE, LEIF HELLERIN, FLYWOOD STUDIO

Resultat 4 april * Omgång tre i kvalserien * Sviten lever efter hyllningen – tog femte raka * Tre mål på sju minuter * Tajt i toppen

Då är omgång tre i kvalserien färdigspelad.

Tre lag ryms inom en poäng i toppen. 

Här är alla resultaten torsdag 4 april!

TV: SE SLUTSPELET HÄR  * HOCKEYETTAN PLAY * EXPRESSEN.SE

 

Ja, efter påskens dubbla matcher – korta notiser och alla målen här – så hade vi alltså en superjämn tabell framför oss inför torsdagens matcher, där bara två poäng skiljde mellan ettan och sexan.

Efter kvällens matcher är det fortfarande knallhårt i toppen, där KIK leder på sju och skuggas av Brödernas/Väsby och Hudiksvall på sex.

Kort om matcherna.

***

Kristianstad var – trots fyra raka och 18–2 i målskillnad – ödmjuka inför mötet med ”favoritmotståndaren” Vimmerby.

– Jag har sagt det innan och vill fortfarande säga att Vimmerby är det bästa laget i Hockeyettan. Det är kanske därför vi gjort så bra matcher mot dem, för vi har aldrig underskattat dem. Det är det laget som spelarna i laget och jag själv varit mest taggade på att möta. Inte för att det är ett lag som ger mest publik på läktaren, utan för att de är bäst, sa kapten Dennis Svensson till Vimmerby Tidning.

Om det bara var ett smart utspel eller inte ska vi låta vara osagt, men jodå – KIK:s svit lever.

De vann i Småland efter att hete Emil Öhrwall gjort matchens enda mål och en nolla av Wictor Ragnewall, som räddade samtliga 23 skotten.

”Ragge”, 31, har nu tre raka nollor (två i Allettan, den här i kvalserien) mot Vimmerby och har inte släppt in en puck mot VH på – håll i er nu – 222 minuter och 19 sekunder, rapporterar sajten Dagens Vimmerby.

Över elva perioder, alltså.

– Det är inget som jag tänker på. Jag tror mer att det är media och andra, kanske i Vimmerby, som lägger någon form av energi på det. För min del tänker jag inte så, jag tycker bara att det är tillfälligheter, säger Wictor Ragnewall till sajten. 

KIK leder nu kvalserien, men tränaren Peter ”Piva” Johansson försöker vifta bort det.

– Tabellen tittar jag på efter åtta omgångar, då är det intressant. För det här kommer att avgöras i omgång nio och tio, det har jag sagt hela tiden, säger han till Kristianstadsbladet.

VH kom till spel ännu en gång utan skadade Christoffer Törngren – med över 300 matcher i SHL på meritlistan – och ingen vet när han kan vara tillbaka.

– Jag vet faktiskt inte. Vi får ta det dag för dag nu. Jag har lite hopp kvar om mer spel den här säsongen, det har jag, sa han till Dagens Vimmerby i veckan.

LÄS MER: 15 frågor till Wictor Ragnewall

***

Brödernas/Väsby låg under (0–1) efter en period mot Piteå och gästerna höll tätt i nästan halva matchen.

Då exploderade hemmalaget.

Pang, smock, tjoff – tre mål på knappa sju minuter.

Veteranen Rasmus Sörgardt, som ni mötte i den här intervjun innan matchen, gjorde viktiga 3–1 i spel fem mot tre.

Vi noterar också tre poäng av Carl Wassenius, hemvändaren som såklart blir en nyckelspelare när detta ska avgöras kommande veckorna.

– Kanske inte vår bästa match. Men nu är det bara segrarna som räknas. Grymt målvaktsspel och starka special teams lade grunden för vinsten. Ny match på lördag och bara att ladda om, säger tränaren André Smulter till hemsidan.

Piteås coach Mikael Aaro var såklart besviken.

– Vi tar alldeles för många utvisningar i offensiv zon. Det straffar oss hårt och det måste vi ta på oss själva. Vi måste rannsaka oss själva och förstå att det inte duger när vi gör så. Det blir för kostbart att ta sådana utvisningar, säger han till Piteå-Tidningen.

TV: Se Victor Olssons grymma räddning här!

***

Målfest i Holmen Center i första perioden – redan efter 16.31 stod det 3–2 på tavlan.

Och ja, det blev en rysare till slut, detta.

4–3 till Hudik – fortfarande utan backen Marcus Lindeborg som drabbades av en lindrig hjärnskakning efter en tackling mot huvudet i premiären mot Brödernas/Väsby – till slut och tätkänning för Hudiksvall, som alltså snabbt repade sig efter smällen hemma mot Vimmerby på annandagen.

– Det var verkligen några växlar upp jämfört med förra matchen. Nu ska vi bara se till att fortsätta bygga på det här, säger forwarden Axel Levander till Hudiksvall Tidning.

På lördag väntar ett riktigt toppmöte: serieettan Kristianstad borta.

– Det blir upp tidigt i morgon bitti (läs fredag) och sen åker vi iväg. Det ska bli jäkligt roligt. Man har har hört ganska mycket om dem, så det blir nog en rolig och fartfylld match, säger Axel Levander.

Hammers var en stolpträff (Lukas Sjöblom) från att kvittera, men fick åka hem till Halland utan poäng och är nu sist i kvalserien med två poäng.

– Vi får ta nya tag till på lördag (Piteå hemma). Nu har vi tre hemma, så vi får ta nästa och se om vi kan ta oss tillbaka in i den här serien. Vi kommer igen, säger assisterande tränaren Peter Ström till Hallandsposten.

***

…och här är lite mer läsning om kvalserien:

LÄS MER: Intervju med Brödernas back Rasmus Sörgardt

LÄS MER: 15 frågor till Vimmerbys Jakob Karlsson

LÄS MER: KIK:s artist Linus Pettersson i stor intervju

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Hudiksvall 

LÄS MER: Detta visste du inte om spelarna i Piteå

LÄS MER: Här är alla som dömer kvalserien

KVALSERIEN OMGÅNG 3 TORSDAG 4 APRIL

* Matchfakta och lineup – klicka här!

Vimmerby-Kristianstad 0–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Brödernas/Väsby-Piteå 4–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Hudiksvall-Halmstad 4–3 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

AKTUELL TABELL – KLICKA HÄR

OMGÅNG 4: Lördag 6 april 16.00: Vimmerby-Brödernas/Väsby, Halmstad-Piteå, Kristianstad-Hudiksvall.

KVALSERIEN OMGÅNG 2 MÅNDAG 1 APRIL

Piteå-Kristianstad 2–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Hudiksvall-Vimmerby 1–4 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Halmstad-Brödernas/Väsby 0–2 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

KVALSERIEN OMGÅNG 1 LÖRDAG 30 MARS

Kristianstad-Halmstad 3–4 (förlängning) – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Piteå-Vimmerby 7–1 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Brödernas/Väsby-Hudiksvall 3–6 – SE HÖJDPUNKTERNA HÄR!

Sex lag deltar, tio matcher och serieettan går upp i HockeyAllsvenskan 23/24.

***

Problem med sändningen eller övriga frågor?

Mejla: [email protected]

Spelarna: ”De går upp” * Stor enkät inför kvalserien * ”Dags att bli större än Astrid Lindgren i Vimmerby” * Vem blir MVP? * ”En trollgubbe”