Andreas Nordfeldt får inte spela vidare i sin hjärtas klubb. FOTO: LEIF HELLERIN

”Den störste i klubbens moderna historia” * KRIF-ikonen Andreas Nordfeldt ratas – efter 13 raka säsonger: ”Ledsen och besviken”

En lång kärlekssaga är över.

Andreas Nordfeldt kommer inte spela i KRIF i höst.

Klubbikonen och kaptenen erbjuds inget nytt kontrakt.

– Jag känner mig ledsen och besviken. Jag var helt inställd på och motiverad att fortsätta spela hockey i KRIF, säger han till Blekingesport. 

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM  * SILLY SEASON * KLIPP BEST OF 23/24

 

Andreas Nordfeldt, 38, har gjort 13 raka (!) säsonger i KRIF.

Men det blir inte fler.

Ikonen och trotjänaren tackas nu av på hemsidan och klubben har valt att utnyttja en klausul i det befintliga kontraktet som löpte över 24/25, vilket innebär att veteranen inte erbjuds ett nytt avtal.

– ”Notan” har betytt oerhört mycket för KRIF, han är den störste i klubbens moderna historia och har varit med på hela Hockeyettanresan. Det här var inget lätt beslut att ta men på den sportsliga vägen vi valt att gå finns det ingen plats för Andreas i truppen, säger sportchefen Ulf Pettersson till Blekingesport.

Kaptenen fick beskedet i slutet av april och tog det hårt.

– Det har varit väldigt rörigt kring detta sista tiden och jag har mått väldigt dåligt över det, säger han till hockeyettan.se.

Han fortsätter: 

– Jag har varit och är fortfarande motiverad att spela hockey, men tyvärr blir det inte i KRIF, då de bestämt sig i ledarstaben att jag inte ska spela vidare. Men jag älskar mitt KRIF och försöker skilja på ett beslut från A-lagets ledning och KRIF Hockey.

Vad ligaveteranen säger om motiveringen från KRIF?

– Jag vet att det jag presterar på isen fortfarande är bra och jag har haft en tro på att ledarna har uppskattat det, säger han till hockeyettan.se.

Nu, med ett så sent besked, är såklart framtiden som spelare oviss.

– Jag har inte haft en tanke innan på att avsluta min karriär nu. Nu får vi se vad som händer men tyvärr blir det inte någon mer hockey i KRIF, säger han till  Blekingesport.

”Notan” – som i början av karriären gjorde tre allsvenska säsonger i Arboga och Västerås IK – debuterade i ligan för Arboga redan 08/09 och gjorde sedan två säsonger i Skövde IK.

Sedan 11/12 har han spelat för KRIF i Blekinge och alltid haft en bokstav på bröstet, men nu är kärlekssagan alltså över.

Han landade på 521 seriematcher, 381 poäng och ytterligare 60 fajter i play off.

Sedan tidigare är det ju klart att en annan trotjänare – Sebastian Magnusson väljer att avsluta karriären – lämnar KRIF.

Text: PeO Larsson

LÄS MER: 15 frågor till Andreas Nordfeldt

TOPP FEM – DE HAR GJORT FLEST SERIEMATCHER I LIGAN

1) Björn Jonason 565

2) Jonas Lindström 540

3) Nicklas Larsson 538

4) Johan Andersson 535

5) Andreas Nordfeldt 521

Källa: eliteprospects.com

Silly season-special i Hockeyettan våren 2024 * Klara övergångar * Förlängningar * Häng med i senaste surret!