Välkommen, Viktor Hertzberg

Viktor Hertzberg har åtta säsonger och nästan 300 matcher i Hockeyallsvenskan på meritlistan. Under dessa säsonger har forwarden skrapat ihop hela 191 poäng.

Nu är den 33-årige värmlänningen glädjande nog klar för Brödernas/Väsby till kommande säsong. 

Viktor kommer närmast från ett utlandsäventyr i Slovakien och Norge. 

– Det ska bli väldigt spännande att få ta del av Viktors framfart hos oss, säger Tom Tärnström. 

Viktor har hunnit med en hel del i sin hockeykarriär. Han är från Värmland och Sunne och debuterade i seniorsammanhang redan som fjortonåring med Munkfors. Därefter blev det spel i Frölundas juniororganisation, där han spelade under två säsonger med såväl J18 som J20.

Som artonåring tog Viktor klivet över till Kanada och juniorligan QMJHL. Där tillbringade han två säsonger innan han kom tillbaka till Sverige igen. De kommande fem säsongerna tillbringade forwarden i Medelpad och Sundsvall, där han var en tongivande spelare på deras resa från Hockeyettan till Hockeyallsvenskan.

LÄS MER: Lucas Feuk är tillbaka 

Sedan kom ett kort mellanspel i Hudiksvall. Där var Viktor så pass framträdande att Almtuna lockade över honom för en andra sejour. Där gjorde sig Viktor till en pålitlig poängspelare med rekordsäsongen 2018/2019, då gjorde 39 poäng. Något som gjorde att Västerås blev hans arbetsgivare under de två kommande säsongerna. 

Sina två senaste säsonger i Hockeyallsvenskan var Viktor dock tillbaka i Uppsala och Almtuna igen innan han den inför den gångna säsongen blev sugen på ett utlandsäventyr. Det förde honom till högstaligan i Slovakien och Norge – där poänggörandet fortsatte. Viktor låg bland annat bakom fina 40 poäng på 35 grundserie- och slutspelsmatcher i Frisk Asker.

LÄS MER: Tom Tärnström: ”Vi har bra grejer på gång”

Vi får nu en rejält meriterad spelare till Brödernas/Väsby som är god för många poäng, och vi hälsar honom varmt välkommen till vår organisation.

Så här säger sportchefen, Tom Tärnströms, om Viktors ankomst till truppen:

– Viktor är en forward med stor spelskicklighet, som alltid levererat ett bra poängsnitt oavsett nivå. Han kommer senast från en urstark säsong i den norska ligan, och vår förhoppning är att han med sina egenskaper ska kunna vara en av de drivande i vår offensiv.

– Vi har haft många bra samtal och han går in med rätt attityd i detta projekt, vi har höga förväntningar och det ska bli väldigt spännande att få ta del av Viktors framfart hos oss.

Häng med i lagbygget här

Krister Holmgren
Foto: Johnny Anderson