Herman Lundin lämnar för studier!

Bois trotjänare Herman Lundin lämnar Mariestad Bois. Efter en hel karriär i moderklubben, varav de fyra senaste i a-laget, så väljer han nu att lägga satsningen på hyllan. Det är studier som gör att han inte längre kommer ha tid för en seriös satsning på ishockey. En fin karriär tar därmed slut och vi får tack Herman för hans insatser i Boiströjan!

Herman Lundin lämnar Bois, hur kommer detta sig?

– Det är skolan som drar, det blir flytt till Örebro för att plugga till civilingenjör, industriell ekonomi. Det är fem år som ska göras, så det var dags att ta tag i det. Det var ett riktigt tufft beslut, men jag ser också fram emot det nya.

Innebär detta ett klubbyte eller tänker du lägga skridskorna på hyllan?

– Det blir ingen fortsättning på hög nivå, men jag ska kanske spela i universitetslaget där uppe. Men det blir ingen seriös fortsättning, den delen är slut.

Vad är höjdpunkterna i din karriär?

– Jag är nöjd med hela karriären, allt ifrån pojklaget till fyra år i a-laget. Det har varit superroligt och jag ångrar inte en sekund, jag är väldigt tacksam för att de trott på mig hela tiden.

Vad kommer du sakna?

– Allt skulle jag säga. Gemenskapen, glädjen. Att få kliva ut i ett fullsatt Mariehus. Skövdederbyna kommer man sakna med, nu blir det inte några ändå men… Det var roligt att ha fått uppleva dem, och ska jag säga vad som var störst så var det när vi klarade att komma från 0-3-underläge till kvittering så vi nådde allettan, det jublet som kom då var magiskt!

Kommer du fortsätta följa Bois?

– Självklart! Jag ser fram emot att kolla allt jag kan, även om det mest blir webbsändningar kanske, men jag kommer kolla live om jag är på plats, det kan jag lova.

Har du någon sista hälsning till alla fans?

– Jag får tacka för de här åren så ser vi fram emot kommande säsong, och hoppas det blir en riktigt rolig sådan. Vi ses uppe i hallen!

Av Krister Holm